Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei P9 Plus krijgt voor het einde van maart de update naar Nougat

Geschreven door
Geplaatst op3 maart 2017, 10:15 CategorieAndroid

Huawei heeft laten weten dat de Huawei P9 Plus in het eerste kwartaal van 2017 de update naar Android 7.0 Nougat zal gaan ontvangen. Dat kwartaal is nu bijna voorbij, aangezien op 1 april het tweede kwartaal van dit jaar van start zal gaan.

Nougat voor de Huawei P9 Plus

Het heeft even geduurd, maar nu weten we eindelijk wanneer de Huawei P9 Plus zal worden voorzien van Android 7.0 Nougat. Huawei heeft namelijk via Twitter bekendgemaakt dat de update wereldwijd voor het einde van maart zal worden uitgebracht. Echter, nog voordat Google Nougat lanceerde voor de Nexus- en Pixel-apparaten, was er al een bèta van deze update beschikbaar. Sindsdien is de update ook al uitgebracht in China, maar nu is dus bekendgemaakt dat de rest van de wereld Nougat mag verwachten voor 1 april 2017.

Android 7.0 zal niet in zijn pure vorm worden vrijgegeven, maar met de Android-schil EMUI 5. Inmiddels heeft de fabrikant al een nieuwe versie van die schil aangekondigd, namelijk EMUI 5.1, maar die vinden we tot op heden alleen nog maar op de Huawei P10 en Huawei P10 Plus wanneer die eind maart worden gelanceerd. De Huawei P9 en P9 Plus hebben een nieuw record op het gebied van verscheepte toestellen voor Huawei neergezet: er zijn namelijk tien miljoen smartphones verscheept. Het is aan de P10 om daar overheen te gaan.

  • Delen:
Huawei P9 Plus
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.