Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iFixit: Nieuwe 9,7-inch iPad lijkt van binnen en buiten sprekend op eerste iPad Air

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2017, 22:06 CategorieiPad

De nieuwe 9,7 inch iPad, de goedkoopste van de drie recent gepresenteerde tablets van Apple, lijkt zowel van binnen als van buiten sprekend op de eerste iPad Air. Dat zegt iFixit, die de iPad 5 heeft opengemaakt.

Déjà-vu

iFixit doet dit met alle nieuwe apparaten. Smartphones, tablets en phablets worden direct opengeschroefd om te kijken hoe moeilijk het is om onderdelen te vervangen en te repareren. Nu de nieuwe 9,7-inch iPad in de handel is, was iFixit er als eerste bij om een exemplaar aan de schroevendraaier te onderwerpen. De techneuten hadden hierbij een sterk déjà-vu. Ze moesten zelfs even het serienummer van de tablet checken om zeker te weten dat ze geen iPad Air voor zich hadden.

De specs

Er zijn zoveel overeenkomsten dat het erop lijkt dat de makers van de 9,7-inch iPad domweg een mal van de iPad Air uit 2013 uit de kast hebben getrokken. Een overzichtje van de belangrijkste specificaties:

iPad Air 2013 9,7-inch iPad 2017
469 gram 469 gram

240×169.5×7.5 mm

240×169.5×7.5 mm

9,7 inch IPS LCD 9,7 inch IPS LCD

2048×1536 pixels

2048×1536 pixels

Apple A7 CPU

Apple A9 CPU

1GB ram

2GB ram

Bluetooth 4.0

Bluetooth 4.2

Geheugen

Dan zijn er nog wat verschillen met het opslaggeheugen. De iPad Air had keuzes uit 16GB tot en met 128GB, de nieuwe iPad heeft er maar twee: 32 of 128GB.

Voorts is de 2017-iPad natuurlijk uitgerust met een vingerafdruksensor. Ja, deze zit ook onder de homeknop van de iPad Air.

Camera’s

Een verschil vinden we wel nog als het om de camera’s gaat. De camera’s in de 2017-iPad hebben resoluties van 1,2 megapixel (voor) en 8 megapixel (achter), de iPad Air moest het stellen met 1 megapixel voor en 5 megapixel achter. De batterij van de 2017-versie is precies dezelfde als in de iPad Air van vier jaar geleden: een 32.4 Wh-exemplaar die het tien uur moet volhouden.

Reparabel: een magere 2

iFixit is ontevreden over de ‘reparabelheid’ van de 2017-iPad. Hij krijgt een twee op een schaal van tien. De twee is voornamelijk te wijten aan het feit dat het erg lastig is om het scherm te verwijderen zonder het te breken. Dat komt door grote hoeveelheden lijm, waarmee het scherm aan de behuizing is bevestigd.

Meer weten over de verschillen tussen de diverse iPads die nu in de handel zijn? Check dit artikel.

  • Delen:
Apple iPad 9.7 inch (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.