Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram laat alle gebruikers hun account beveiligen met tweestapsverificatie

Geschreven door
Geplaatst op24 maart 2017, 8:59 CategorieApplicaties

Instagram heeft bekendgemaakt dat alle gebruikers van het sociale netwerk hun account kunnen beveiligen met tweestapsverificatie. Eerder deze week kwam al in het nieuws dat meer Android-gebruikers toegang hadden gekregen tot de mogelijkheid.

Tweestapsverificatie op Instagram

Instagram heeft laten weten dat iedereen die een account heeft bij de dienst, dat account voortaan kan beveiligen met tweestapsverificatie. De plannen werden voor het eerst aangekondigd in februari 2016, maar destijds was die functie nog niet voor iedereen weggelegd. Je doet er goed aan de extra beveiligingslaag te activeren. Zo kun je alleen in je account wanneer je een speciale code ontvangt via je je smartphone. Dus zelfs wanneer iemand je gegevens heeft en probeert in te loggen, lukt dat niet zonder de code die alleen jij ontvangt.

Je kunt tweestapsverificatie direct activeren nadat je de nieuwste update binnengehaald hebt. Daarvoor ga je naar de instellingenpagina binnen de applicatie. Je treft de optie aan boven de sectie van post die je leuk gevonden hebt. Wanneer je tweestapsverificatie activeert, zal er een code naar je smartphone gestuurd worden. Dat gebeurt voortaan iedere keer wanneer je op een vreemd apparaat inlogt, dus zorg ervoor dat je je smartphone bij de hand houdt. Ook kun je een back-upcode instellen, voor wanneer je je smartphone kwijt bent.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.