Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram laat gebruikers voortaan live video’s opslaan

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2017, 8:59 CategorieApplicaties

Instagram heeft een update uitgerold voor Android en iOS waardoor gebruikers voortaan ook live video’s kunnen opslaan van de fotodeeldienst. Om toegang tot de functie te krijgen, dien je versie 10.12 te downloaden naar je Android- of iOS-apparaat.

Live video’s opslaan op Instagram

Toen de fotodeeldienst Instagram vorig jaar de functie uitrolde waarmee het mogelijk is live video uit te zenden via de apps, ontbrak er een belangrijke mogelijkheid. Gebruikers konden de video’s alleen bekijken, maar vervolgens niet opslaan. Daar is nu verandering in gekomen, aangezien Instagram een update heeft uitgerold voor de Android- en iOS-applicatie waarmee dat wel mogelijk wordt. Hiermee treedt Instagram in de voetsporen van Periscope en Facebook Live, waar gebruikers al langer toegang hebben tot deze functie.

Vlak nadat live streaming op Instagram werd uitgerold, zei producteigenaar Kevin Weil nog dat Instagram de functie niet meteen introduceerde om mensen over de streep te krijgen live video’s te maken. Het idee dat een video verdwijnt nadat je hem hebt uitgezonden moest daarvoor zorgen. Nu kunnen gebruikers handmatig een dergelijke video opslaan; er zal niets automatisch gebeuren. Om toegang te krijgen tot de nieuwe mogelijkheid, dien je versie 10.12 te downloaden voor de app op Android of iOS. De update wordt nu uitgerold.

  • Instagram
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.