Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPhone voor 2017 stapt niet over op usb-type-c, maar de kabel mogelijk wel’

Geschreven door
Geplaatst op3 maart 2017, 8:55 CategorieiPhone

De iPhone voor 2017 zal mogelijk niet overstappen op de usb-type-c-aansluiting, maar de kabel zal dat mogelijk wel gaan doen. Dat meldt analist Ming-Chi Kuo, die het in het verleden wel vaker bij het juist eind heeft gehad wat aankomende aankondigen van Apple betreft.

Wel of geen usb-type-c voor iPhone voor 2017?

De krant The Wall Street Journal meldde eerder deze week dat de iPhone voor 2017 voorzien zou worden van een usb-type-c-poort. Echter, de bekende analist Ming-Chi Kuo, die het in het verleden wel vaker bij het juiste eind had wat Apples aankomende aankondigingen betreft, denkt te weten dat dit niet zo is. De nieuwe iPhones zouden namelijk ‘gewoon’ een Lightning-poort gaan krijgen en tevens snelladen gaan ondersteunen. Dat snelladen is tot op heden nog niet beschikbaar voor de smartphones van het bedrijf uit Cupertino.

Het high-end-model, met mogelijk een scherm van 5,8-inch, zou het snelste opgeladen kunnen worden. De analist is van mening dat Apple wellicht wel een nieuwe kabel zou kunnen introduceren voor de iPhone voor 2017. Deze kabel zou aan de ene kant een Lightning- en aan de andere kant een usb-type-c-aansluiting hebben. Zo zouden de iPhones bijvoorbeeld gemakkelijker kunnen worden aangesloten op een nieuwe MacBook. Dat Apple de Lightning-poort achter zich zou laten, was al een vreemd gerucht — onder meer omdat Apple geld verdiend aan de aansluiting middels het Made for iPhone-programma.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.