Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Metalen rand van nieuwe HTC U ‘Ocean’ vol onzichtbare functies

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2017, 22:36 CategorieAndroid

HTC heeft de nieuwe HTC U ‘Ocean’ klaarstaan voor een release op vrij korte termijn. De 5,5-inch phablet krijgt een bijzondere metalen zijkant. Deze rand is volgepakt met functies om de telefoon op een zeer makkelijke manier te bedienen.

Reporter Evan Blass (@evleaks) heeft dit nieuws wereldkundig gemaakt. Hij heeft het erg vaak bij het rechte eind.

Rand vol sensors

De HTC U is de kleine broer van de onlangs aangekondigde HTC U Ultra. De rand is volgestouwd met sensors. Daardoor kun je er diverse taken mee uitvoeren door er eenvoudig op te drukken of overheen te vegen.

Edge Sense

Het 5,5-inch apparaat krijgt een functie die Edge Sense heet. De sensors in het metalen frame laten mensen swipen, apps openen en nog veel meer besturingstaken uitvoeren. Eigenlijk dezelfde taken die je ook met het touchscreen kunt doen. De taken verschillen naar gelang de app die op het scherm staat.

De telefoon krijgt een WQHD-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels en een Qualcomm Snapdragon 835-processor. Android 7.1 Nougat zou er al af-fabriek op staan.

Sense 9

Blass heeft al eerder wat filmpjes onthuld over de nieuwe phablet van HTC, waarin te zien is hoe Edge Sense werkt. De smartphone heeft voorts een 12-megapixelcamera aan de achterkant en een 16-megapixelcamera aan de voorkant. Over Android heen is de softwareschil Sense 9 gelegd.

Half april

Blass meldt dat de HTC U officieel ergens in de tweede helft van april zal worden aangekondigd en de verkoop gaat dan begin mei van start.

Prijs

Hoewel er geen prijzen zijn bekendgemaakt, kan er aan de hand van een ander model uit de U-lijn wel een gok naar worden gedaan. De duurdere phablet HTC U Ultra met een scherm van 5,7 inch staat nu te koop in Amerika voor 749 dollar. Aangezien de HTC U een kleiner scherm heeft, zal die wellicht wat goedkoper worden. Maar of dat zo is, moet nog blijken.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.