Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft brengt Slack-concurrent Teams uit

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2017, 23:35 CategorieApplicaties

Microsoft doet zijn belofte van november vorig jaar gestand. De softwaregigant heeft Slack-concurrent Teams uitgebracht. Hiermee kunnen groepen mensen op een makkelijke manier met elkaar communiceren. Voordeel ten opzichte van Slack is de integratie met Microsoft Office.

Office 365

Slack heeft de markt voor communicatie van groepen binnen bedrijven en organisaties al te lang gedomineerd, vindt Microsoft. Nu is Teams op de markt gebracht als concurrent. Alle Office 365-gebruikers kunnen er nu mee aan de slag. Eind vorig jaar werd Teams al aangekondigd. Gelijktijdig werd toen de nieuwe chat-app bij wijze van proef meegegeven aan 50.000 bedrijven en organisaties. Die zijn ermee gaan werken en volgens Microsoft zijn ze er enthousiast over.

Bellen

Er zitten in de release van Teams wat nieuwigheden die in november nog niet bekend waren, zoals bellen met audio of video vanaf mobiele apparaten. Dat kan vooralsnog alleen via Androidtelefoons en -tablets. Ondersteuning voor iOS en Windows Phone komt nog, heeft Microsoft beloofd.

Channel

Ook is het nu mogelijk om een e-mail te sturen aan een heel ‘channel’, dus aan alle leden van zo’n subgroep tegelijk. Notificaties kunnen ook in één subgroep worden gezet.

Microsoft heeft een filmpje gemaakt om de mogelijkheden van Teams aan te prijzen. Dat hebben we hieronder overgenomen.

Voordeel van Slack tegenover Teams is dat de eerste niet aan Microsoft-software hangt, in tegenstelling tot Teams dat diepe integraties kent met alle mogelijke Office-apps. Er kan worden gewerkt in Word, Powerpoint, Excel, SharePoint, OneNote en Skype en documenten kunnen door meerdere personen worden bewerkt via Teams.

Google Docs

In Slack kan dat ook, en deze app kan gewoon overal mee worden gebruikt, of het nu Google Docs, Office of een andere dienst is. Microsoft zegt echter dat ook Teams niet alleen maar met Office kan worden gebruikt, maar is opengesteld voor andere dienstverleners.

Facebook en Google

Nu Microsoft de strijd aanbindt met Slack, is het ook interessant om te zien wat Facebook en Google op dit gebied gaan bieden. Teams lijkt op het eerste gezicht nogal op Slack, met de contactpersonen en kanalen aan de linkerzijde van het scherm.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.