Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Surface Book 2 wordt waarschijnlijk een gewone laptop

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2017, 0:01 CategorieNieuws

De Microsoft Surface Book is nog maar net verkrijgbaar in Nederland. De opvolger van deze tablet met losklikbaar toetsenbord en styluspen zou echter al in productie zijn, meldt The Verge. En deze opvolger is hoogstwaarschijnlijk geen tablet meer, maar een gewone laptop.

Geen convertible meer

Dat betekent dat het toetsenbord er weer gewoon aan vast zit en niet achter het scherm wegklapbaar is, zoals bij sommige andere convertible apparaten. De Surface Book 2 zou ook qua specificaties wat zuiniger worden uitgerust en daarom ook een stuk goedkoper worden dan zijn voorganger. De Surface Book is verkrijgbaar vanaf dik 1600 euro en kan in zijn duurste configuratie drieduizend euro kosten.

Surface Book 2

The Verge baseert zich op Digitimes, een site die niet altijd even betrouwbare informatie verspreidt. Maar de Aziatische uitgave beschikt wel over goede contacten bij toeleveringsbedrijven van de grote fabrikanten. Digitimes vermeldt dat de Surface Book 2 wel eens eind deze maand al verkrijgbaar zou zijn, of anders in april.

Lagere startprijs

De Surface Book 2 zou een 13,5 inch scherm krijgen met een startprijs vanaf duizend dollar. Die prijsverlaging is ook te danken aan het gewijzigde design. Digitimes meldt in zijn verhaal ook nog dat Microsoft vorig jaar een half miljoen Surface Books heeft verkocht, maar dat de convertible tablet in eigen huis werd beconcurreerd door de Surface Pro-tablets van Microsoft. Vandaar dat Microsoft hier waarschijnlijk een echte laptop van wil maken, zonder tabletmogelijkheden.

  • Delen:
Microsoft Surface Book 2
Windows 10

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.