Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Netflix onderzoekt mogelijkheid content te optimaliseren voor kleinere schermen

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2017, 8:55 CategorieApplicaties

Netflix gaat in de komende jaren onderzoeken of het mogelijk is films en series te optimaliseren voor de kleinere schermen van smart devices. De groep kijkers op smartphones en tablets wordt steeds groter, dus ook belangrijker voor de videostreamingdienst.

Andere versies van films en series op Netflix

Netflix gaat onderzoeken of het mogelijk is bepaalde content, films en series, te optimaliseren voor mobiele apparaten. De groep mensen die content consumeert via smartphones en tablets wordt steeds groter, dus ook steeds belangrijker voor de videostreamingdienst. Uiteindelijk moet het de kijkervaring van die groep mensen gaan verbeteren. Neil Hunt, productmanager bij de dienst, zegt er het volgende over over:

It’s not inconceivable that you could take a master and make a different cut for mobile. It’s something we will explore over the next few years.

Het idee achter dit concept is dat andere camerahoeken of anders bewerkte versies van films en series het kijkplezier op kleinere schermen kan vergroten. Daarnaast moet HDR ook steeds belangrijker worden voor smartphones en tablets, maar dat is een markt waar netflix al in heeft geïnvesteerd. Onder andere met de serie Iron Fist, die vanaf vandaag op de dienst te vinden is. De LG G6 is de eerste phablet die HDR op het mobiele apparaat ondersteunt.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.