De nieuwste tablets en phablets van MWC 2017 op een rij

02 maart 2017 + 10 minuten 0 Reacties
LG-G6-3

Het Mobile World Congress 2017 zit erop en dus is het tijd om terug te kijken naar alle aankondigingen op het gebied van tablets en natuurlijk phablets. We zetten in dit artikel alle aangekondigde producten op een rij.

LG G6

Het eerste toestel dat zondag werd aangekondigd, was de LG G6. De G6 is een opvallende phablet met een scherm van 5,7-inch. De grote smartphone beschikt over een langwerpig design, met op de achterkant een dubbele camera van dertien megapixel. Het scherm heeft een bijzonder beeldverhouding van 18:9, een beeldresolutie van 2.880 bij 1.440 pixels en ondersteuning voor HDR. Daarnaast is de LG G6 waterdicht en kan er ook geen stof binnenkomen.

Onder de motorkap treffen we een Qualcomm Snapdragon 821-processor, 4GB werkgeheugen en 32GB of 64GB opslagruimte aan. De batterij in de LG G6 is er één van 3300 mAh die Qualcomm Quick Charge 3.0 ondersteunt. Wat betreft besturingssysteem kun je rekenen op Android Nougat 7.1 en een laag LG UX 6.0 daaroverheen. Ook beschikt de phablet over Google AssistentHet is nog niet bekend wanneer de G6 in de Nederlandse winkels ligt.

Huawei P10 Plus

Tijdens MWC 2017 kondigde Huawei de opvolger van de Huawei P9 Plus aan, de niet zo verrassende Huawei P10 Plus. Dit is een phablet met een scherm van 5,5-inch en een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Op de achterkant zit (wederom) een dubbele camera van Leica. Onder de motorkap zit een Kirin 960-processor, evenals 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan interne opslagruimte. Het besturingssysteem waar Huawei voor gekozen heeft, is Android 7.0 Nougat met het eigen Emui 5.1-laagje als softwareschil. Een onderdeel hiervan is het Machine Learning Alogritme. Dit algoritme leert volgens de fabrikant van het gedrag van de gebruiker en kan hierdoor anticiperen op appgebruik.

Verder beschikt de smartphone over een vingerafdrukscanner die onder het glas verwerkt zit en een infraroodpoort aan de bovenzijde. De Huawei P10 Plus komt in de kleuren rose gold, prestige gold, graphite black, mystic silver, ceramic white, greenery, dazzling blue en dazzling gold beschikbaar. Al die verschillende kleuren kunnen rekenen op een eigen interface thema. De prijs van een Huawei P10 Plus bedraagt 749 euro en de lanceerdatum is 10 april 2017.

HP Pro x2 612 G2

Ook HP heeft van zich laten horen tijdens MWC 2017 en presenteerde een tablet die met name interessant is voor de zakelijke gebruiker. Het Amerikaanse bedrijf komt met de Pro x2 612 G2, een 12-inch hybride tablet met Windows 10-software en een stylus. In de achterkant van de tablet zit een kickstand, waarmee het scherm in een aantal hoeken geplaatst kan worden. Ook kan er een toetsenbord op worden aangesloten, waardoor je de tablet omtovert tot een dunne laptop. Het scherm is 12-inch groot, met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels.

Onder de motorkap zien we verschillende mogelijkheden terug, waaronder een Intel Pentium-processor en een Intel Core i7-processor. Er is maximaal 8GB aan werkgeheugen aan boord, en je kunt maximaal 512GB aan opslaggeheugen gebruiken. Verder beschikt de HP Pro x2 612 G2 over een usb type-c-poort, een micro-sd-kaartlezer, een optionele simkaartmodule voor mobiel internet, een smartcardlezer en een toetsenbord met backlight. Deze HP is nu te koop voor minimaal 1.200 euro.

Samsung Galaxy Tab S3

Eén van de grootste klappers van deze Mobile World Congress is de Samsung Galaxy Tab S3. We hebben enorm veel over het apparaat gehoord voordat hij werd aangekondigd. Zoals wel vaker gebeurt nam het aantal geruchten over de tablet toe naarmate de aankondiging dichterbij kwam. En de geruchten die later pas verschenen, leken het bij het juiste eind te hebben. Zo werd er maar één versie (met een 9,7″-scherm) gelanceerd en heeft het apparaat inderdaad een toetsenbord gekregen. Ook ondersteunt de Galaxy Tab S3 de S-Pen-stylus.

Dankzij het hoge resolutie amoled-scherm en de Snapdragon 820-processor is het mogelijk HDR-video met 10-bits kleuren af te spelen. Ook kan de tablet HEVC-content weergeven en is het de eerste Samsung-tablet met quadstereo-speakers die door AKG getuned zijn. De audioweergave wordt automatisch geoptimaliseerd aan de hand van de positie van de tablet. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 820-processor, vergezeld door 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. De Galaxy Tab S3 is voorzien van een usb type-c-poort, een dertien megapixel-camera aan de achterzijde, een vijf megapixel-camera aan de voorzijde en een 6.000 mAh-accu die twaalf uur aan batterijduur biedt.

 

De Samsung Galaxy Tab S3 wordt in een zilveren en een zwarte variant op de markt gebracht. De wifi-versie krijgt een prijs van 679 euro mee, de 4G/LTE-versie gaat 769 euro kosten. De verkoop gaat op 31 maart van start. Lees ook de hands-on review van de Samsung Galaxy Tab S3.

Samsung Galaxy Book

Kleine vermelding voor de Samsung Galaxy Book. Deze tablet draait op Windows 10 en is ook voorzien van een toetsenbord. Het apparaat komt aanvankelijk niet naar Nederland. In veel opzichten lijkt de Galaxy Book op de Galaxy TabPro S, die eveneens over een toetsenbord beschikt. Er komen twee versie van de Galaxy Book aan: een met een scherm van 10,6-inch en een met een scherm van 12-inch. Voor meer over de specificaties en het design kun je terecht in ons uitgebreide nieuwsbericht over deze hybride tablet.

Veel tablets van Lenovo

Zoals ieder jaar kondigt Lenovo een sloot aan nieuwe tablets aan tijdens MWC 2017. Zo heeft het Chinese bedrijf de afgelopen week maar liefst vier nieuwe modellen in de Tab 4-serie gepresenteerd. Deze serie bestaat uit twee 8″-tablets en twee 10″-tablets. Alle varianten draaien op Android-software. Alle tablets komen met stereospeakers, bieden ondersteuning voor Dolby Atmos, draaien op Android 7.0 Nougat en hebben een batterijduur van maximaal twaalf uur. De Plus-modellen bieden een meer premium design en extra functies aan.

Ook kondigde Lenovo de betaalbare Lenovo Miix 320 aan, een hybride tablet. Het toetsenbord kan losgekoppeld worden en het scherm dienst laten doen als stand-alone tablet. Met toetsenbord maak je er een laptop van. Het apparaat beschikt over 10.1-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Onder de motorkap zit een Intel Atom X5-processor, met maximaal 4GB aan werkgeheugen en maximaal 128GB aan opslaggeheugen. Er is één usb type-c-poort aan boord, net als twee usb 2.0-poorten en een micro-hdmi-poort.

Maar daar blijft het niet bij, want Lenovo introduceerde ook twee nieuwe convertibles: de Yoga 720 en Yoga 520. Beide modellen komen met een 360-graden draaibaar display en draaien op Windows 10-software. Volgens de Chinese fabrikant zijn het ware multitaskers; voor zowel het kijken van Netflix of het spelen van games als het werken in spreadheets en houden van conference calls. Beide convertibles draaien op Windows 10 en onder de motorkap heb je verschillende keuzes. Meer over die keuzes lees je in ons nieuwsbericht.

Twee phablets van Sony

Sony kondigde niet één, maar twee phablets aan tijdens MWC. Eén phablet voor mensen met een bepaald budget en één phablet voor mensen die niet op prijskaartjes letten. De Sony Xperia XA1 Ultra is een phablet met een scherm van 6-inch. De nadruk van dit toestel ligt op de camera’s: het toestel beschikt over een camera van 23 megapixel en een grote 1/2.3-inch Exmor RS for mobile-sensor. Met Hybrid Autofocus zou je razendsnel scherpe foto’s moeten kunnen maken. Ook is er een zestien megapixel-frontcamera met optical image stabilizer.

Het paradepaardje was toch echt de Sony Xperia XZ Premium, een phablet die beschikt over een 4K-scherm dat ook nog eens HDR ondersteunt. Gebruikers zijn in staat video’s in 4K op te nemen en af te spelen of 4K-content te casten naar een 4K-televisie. Tijdens het filmen met de Xperia XZ Premium kan er op elk moment voor het slow motion-moment gekozen worden, waarna de camera 960 fps (frames per seconde) gaat opnemen.

De Sony Xperia XZ Premium maakt gebruik van de nieuwste processor van Qualcomm, de Snapdragon 835. De phablet beschikt verder over 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan interne opslagruimte. Het toestel draait op Android 7.1 en heeft een accu met een vermogen van 3230mAh, die snel opladen ondersteunt.

Overige tablets en phablets

Maar naast de bovenstaande producten hebben we nog meer tablets en phablets gezien. Zo toonde Archos vlak voor het begin van MWC 2017 de Archos 55 Graphite, een 5,5-inch smartphone met Android 7.0 Nougat, en de 101 Saphir, een robuuste Android-tablet. Ook heeft Nokia laten weten dat de Nokia 6 (en de speciale editie daarvan) naar Nederland komt, voor een prijs vanaf 229 euro. Alcatel kondigde een nieuwe versie van de Plus Windows-hybride aan, de Plus 12, terwijl Panasonic een nieuwe Toughbook introduceerde. Het Franse Wiko presenteerde twee phablets en laten we ook de Book One van Porsche Design niet vergeten. Dit apparaat draait op Windows 10 en kan de concurrentie aangaan met de Surface Book.

Wearables op MWC 2017

Naast smartphones en tablets, zijn we ook enkele nieuwtjes op het gebied van wearables tegengekomen. Daar hebben we over geschreven op Wearables Magazine. Zo heeft Samsung een nieuwe controller voor de Samsung Gear VR aangekondigd. Dat is een virtualrealitybril voor onder meer de Samsung Galaxy S7. Daarnaast heeft de Chinese Huawei de opvolger van de Watch aangekondigd en was de Franse fabrikant Wiko aanwezig met een nieuwe lijn aan verschillende wearables, zoals een fitnesstracker en een uitgebreide sportwatch.

Meer informatie

Een overzicht van al het nieuws vanaf MWC 2017 vind je in ons MWC archief. Voor een overzicht van alle tablets en phablets die gepresenteerd zijn en ook alle toestellen die reeds in de Nederlandse winkels liggen kun je terecht in onze tablet database. Hier kun je ook alle toestellen met elkaar vergelijken.

Reacties (0)