‘Ondersteuning voor sms-berichten verdwijnt uit Google Hangouts’

24 maart 2017 1 Minuut 0 Reacties
google-hangouts-app-icoon

Google is mogelijk voornemens om de ondersteuning voor sms-berichten uit de applicatie Google Hangouts te schrappen. In plaats daarvan zouden mensen andere apps kunnen gebruiken, zoals bijvoorbeeld de Google Messenger.

Google Hangouts zonder sms-integratie – gerucht

Google Hangouts was ooit een hele handige app met verschillende functies. De applicatie ondersteunde sms-berichten, maar ook berichten die alleen via de dienst zelf te versturen waren — of je nu op een computer of smart device aan het typen was. Maar aan het tijdperk van Hangouts lijkt ondertussen toch echt een einde te komen. In de afgelopen maanden heeft Google steeds meer functies uit Hangouts een eigen app gegeven. Zo kun je tegenwoordig ook sms-berichten ontvangen met Google Messenger en videobellen met Google Duo.

Nu lijkt het erop dat Google ook steeds meer functies uit Google Hangouts wil halen. Zo schrijft Android Police dat de sms-functie helemaal uit de applicatie wordt verwijderd. Gebruikers zouden vanaf 27 maart aanstaande een waarschuwing daarover in beeld zien, waarna op 22 mei officieel de stekker uit de ondersteuning wordt getrokken. Daarna dien je dus over te stappen op een andere sms-app. Daarvan zijn er genoeg, maar als je het fijn vindt om het bij de producten van Google te houden, dan doe je er goed aan Google Messenger te proberen.

Google Messenger

Reacties (0)