Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ook Google zegt veel kwetsbaarheden al gedicht te hebben

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2017, 8:35 CategorieAndroid

Google heeft gereageerd op de informatie die is vrijgegeven door de organisatie WikiLeaks en zegt al veel lekken gedicht te hebben. Maar, zo geeft het bedrijf ook aan, er is nog wel wat werk aan de winkel.

Google: veel lekken gemeld door WikiLeaks zijn gedicht

Dinsdag kwam in het nieuws dat de CIA gebruikmaakt van zogenaamde zero-day-lekken: lekken die niet bekend zijn bij de ontwikkelaar of fabrikant van een product, maar waarmee wel ingebroken kan worden door geheime diensten of kwaadwillenden. Samsung en iOS hebben inmiddels al gereageerd op de gemelde lekken en nu heeft Google dat ook gedaan. Het bedrijf meldt dat veel van die kwetsbaarheden al zijn gedicht, maar dat er nog wel veel werk aan de winkel is. Dit geldt voor zowel het mobiele besturingssysteem Android als Chrome.

Google is ‘ervan overtuigd dat door de vele beveiligingsupdates zowel Chrome als Android goed beveiligd zijn en dat de meeste kwetsbaarheden bekend zijn’. Daarnaast blijft het bedrijf natuurlijk werken aan die beveiliging, maar dat was al het geval voordat WikiLeaks de documenten publiceerde. Naast Android- en Chrome-apparaten hebben nog veel meer slimme apparaten lekken waar anderen gebruik van kunnen maken om ergens in de breken. Ook iOS en de televisies van Samsung hebben deze lekken, maar ook daar wordt aan gewerkt.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.