Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ook Microsoft test streamen van apps naar apparaten vanuit de Store

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2017, 8:40 CategorieWindows

Microsoft test momenteel een nieuwe functie voor Windows 10, waarmee gebruikers apps en games kunnen streamen naar hun apparaat vanuit een advertentie. Zo kunnen die gebruikers de games en apps voor korte tijd uitproberen.

Microsoft test streamfunctie voor Windows Store

Soms kom je een game of app tegen die je wel zou willen uitproberen, maar je niet wil wachten op een (lang) download- en installatieproces. Daar heeft Microsoft nu mogelijk wat op gevonden: het bedrijf test momenteel de mogelijkheid van het streamen van games en apps naar Windows-apparaten, vanuit de Windows Store. Wanneer een gebruiker op een advertentie zou klikken, wordt de game of app direct gestreamd naar een apparaat. Je wordt niet doorverwezen naar een Store-pagina en hoeft ook niets te installeren.

Dit moet het proces van uitproberen dus flink gaan vergemakkelijken. Wel is het zo dat de mensen slechts drie minuten de tijd krijgen om te zien of een game of app iets voor hen is, maar mogelijk is dat dus genoeg om een keuze te maken. Google test momenteel eenzelfde functie op Android, waar gebruikers ook op advertenties en zoekresultaten kunnen klikken om tot tien minuten lang toegang te krijgen tot een app die niet is geïnstalleerd op een apparaat. Wanneer Microsoft de nieuwe feature uitrolt naar alle Windows-gebruikers, is niet bekend.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.