Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch-app nu te downloaden

Geschreven door
Geplaatst op3 maart 2017, 9:05 CategorieApplicaties

De app Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch is nu gratis te downloaden voor Android- en iOS-apparaten, laat Nintendo weten. Met die app kun je bijvoorbeeld instellen hoe lang je kinderen kunnen gamen op de nieuwe spelcomputer.

Nu te downloaden: Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

Ouders die van plan zijn een Nintendo Switch te kopen voor hun kids, opgelet: het is vanaf nu mogelijk de app voor het ouderlijke toezicht te downloaden die de spellenmaker eerder al aankondigde. Met de applicatie kun je een groot aantal dingen beheren en instellen die betrekking hebben op de Switch en het gamegedrag van je kinderen. Zo kun je als ouder of verzorger precies instellen hoe lang een kind mag gamen, voordat de speelsessie wordt afgebroken. Zit de tijd erop, dan laat de Switch een notificatie in beeld zien dat ‘ie wordt afgesloten.

Ouders kunnen dan instellen of de Nintendo Switch automatisch in slaapstand gaat, maar kunnen er ook op vertrouwen dat die notificatie voor hun kinderen voldoende is om uit zichzelf iets anders te gaan doen. De tijdlimieten zijn overigens per dag in te stellen. Daarnaast laat het Ouderlijk toezicht zien hoe lang er is gegamed en welke games er zijn gespeeld. Ook kun je sociale functies blokkeren en restricties instellen met betrekking tot de leeftijd. Alle regels gelden voor het complete systeem, niet alleen een specifiek profiel zoals op Wii U.

  • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.