Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Panasonic Toughpad FZ-Q2 is een semi-rugged 2-in-1 notebook

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2017, 17:13 CategorieWindows

Panasonic lanceert vandaag zijn eerste semi-rugged 2-in-1 notebook met een afneembare tablet, genaamd de Panasonic Toughpad FZ-Q2. Het apparaat beschikt over een scherm van 12,5-inch en heeft verschillende (zakelijke) poorten.

Dit is de Panasonic Toughpad FZ-Q2

Panasonic lanceert vandaag zijn eerste semi-rugged 2-in-1 notebook met een afneembare tablet. De 2-in-1-notebook heeft een 12,5″-display en verschillende zakelijke poorten. Het device kan door mobiele medewerkers flexibel ingezet worden als standalone tablet of als notebook in combinatie met het toetsenbord. Panasonic richt zich met de FZ-Q2 vooral op field sales en service professionals.

De 12,5-inch full HD-display (1.920 bij 1.080 pixels) is een 10-vinger-capacitief IPS-multi-touchscreen. Bij het apparaat wordt ook een capacitieve pen geleverd voor het maken van notities. De FZ-Q2 beschikt over een twee megapixel-webcam met stereomicrofoon en een acht megapixel-documentatiecamera aan de achterzijde.

De Panasonic Toughpad FZ-Q2-notebook komt met een uitgebreide set zakelijke poorten, waaronder usb 3.0, hdmi, lan en True Serial, voor aansluiting op verschillende systemen en apparaten. Ook kan de Toughpad FZ-Q2 uitgebreid worden met opties zoals 4G LTE en een (contactloze) smartcardlezer.

Onder de motorkap

De FZ-Q2 is geschikt voor mobiele werknemers die ook werkzaamheden uitvoeren in een buitenomgeving. De behuizing bestaat uit een magnesiumlegering die de tablet bestand maakt tegen valpartijen van maximaal 76 centimeter hoogte. De FZ-Q2 heeft bovendien een vochtbestendig toetsenbord. Het apparaat heeft een slank en licht ontwerp (weegt 1,93 kg en is 44 mm dik). Zonder toetsenbord weegt de tablet 1,09 kg en is dan 22 mm dik. Dankzij het ventilatorloze ontwerp werkt hij ook uitstekend in stoffige omgevingen.

Dankzij de draagriem kan de gebruiker het apparaat gemakkelijk in één hand vasthouden. Daarnaast kan de optionele 360 graden roterende draagriem worden toegevoegd.

De notebook heeft een zesde generatie Intel Core m5-6Y57 vPro-processor (met smartcache van 4 MB, 1,1 GHz tot 2,8 GHz) met Intel HD Graphics 515. De FZ-Q2 wordt geleverd met een Windows 10 Pro-besturingssysteem (met mogelijkheid tot downgrade naar Windows 7). Verder beschikt de notebook over een ssd van 128 GB (optioneel 256 GB) en 4 GB RAM (optioneel 8 GB op projectbasis).

Prijzen en beschikbaarheid

De Panasonic Toughpad FZ-Q2-notebook heeft standaard drie jaar garantie en is vanaf mei 2017 verkrijgbaar (Windows 7 SKU vanaf juni 2017) met een adviesprijs vanaf 1.995 euro, excl. btw.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.