Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pixel C-tablet krijgt nieuwe functies na update

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2017, 23:54 CategorieAndroid

Google heeft de zelfgeproduceerde tablet Pixel C een update gegeven. Na de update naar Android 7.1.2 Nougat krijgt de tablet min of meer dezelfde functies als de Pixel-telefoons.

Launcher

De launcher van de Pixel smartphones komt naar de Pixel C toe, evenals de navigatieknoppen op het scherm. Dat houdt in dat je je apps kunt openen door ze omhoog te wippen vanaf de onderkant van het scherm. De widget van Google zelf is flink vermagerd in de nieuwe update. Er staat op het homescreen een simpele widget met een G erin.

Patrijspoort

Ook is de manier gekopieerd om iconen van programma’s aan te passen. Die zien er na de update uit alsof je ze door een patrijspoort bekijkt. Ook dit kennen we al van de Pixel-smartphones.

De navigatieknoppen op het scherm zijn ook aangepast en lijken meer op de knoppen van de Pixel-telefoons. Maar Assistant is nog niet voor tablets uitgebracht, dus de aanpassingen die hiermee te maken hebben zijn er nog niet.

Multitasking

Een onderdeel waarin de Pixel C zich onderscheidt van de Pixel-smartphones, is de multitasking interface. De rij met gestapelde ‘kaarten’ die openstaande apps moeten voorstellen is vervangen door een raster met de acht laatstgebruikte apps. Als je op eentje tikt, krijg je die fullscreen in beeld. Door er een naar de zijkant van het scherm te slepen, activeer je de multi-window interface.

APK-bestand

Wie een Pixel C heeft en de update graag wil hebben, moet eerst aangeven dat hij meedoet aan het Android Beata programma. Dan kan een APK-bestand worden gedownload met de nieuwe, maar nog niet vervolmaakte, firmware erin en kan dan getest worden op de tablet.

De tablet is na de update gereviseerd met enkele mogelijkheden die alleen voor tabletschermen zijn bedoeld en niet voor smartphones.

  • Delen:
Google Pixel C
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.