Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met Playables kun je games op Android uitproberen voordat je ze koopt

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2017, 9:05 CategorieGaming

Google heeft tijdens de Game Developers Conference in San Francisco Playables aangekondigd voor Android en Chrome OS. Met deze functie is het mogelijk games eerst uit te proberen voordat je ze download en koopt voor je Android-apparaat.

Games uitproberen met Playables

Game-ontwikkelaars die games uitbrengen op Android hebben straks een extra mogelijkheid hun producten aan de man te brengen. Google heeft namelijk tijdens een presentatie tijdens Game Developers Conference in San Francisco aangekondigd dat spellen straks uitgeprobeerd kunnen worden voordat je ze downloadt of koopt. In feite is dit een advertentieformaat in de vorm van minigames of kleine beetjes gameplay, waardoor mensen weten wat ze van een game kunnen verwachten. Zo kunnen ontwikkelaars mogelijk meer spelers aan zich binden.

Playables is dus in theorie een voordeel voor zowel ontwikkelaars als spelers, die beide met weinig moeite kunnen krijgen wat ze willen. De verandering van aanpak heeft te maken met de verandering van de focus wat games voor mobile betreft. Het gaat niet langer om de meest gedownloade titels, omdat de nuance tegenwoordig veel meer aanwezig is binnen videogames. Daardoor is het belangrijk dat spelers ook direct kunnen achterhalen of een game hetgeen te bieden heeft wat ze zoeken. De functie wordt in de komende maanden uitgerold.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.