Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met de Samsung DeX verander je de Galaxy S8 in een computer

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2017, 17:42 CategorieAccessoires

Naast de Galaxy S8 en de Galaxy S8+ heeft Samsung nog een accessoire aangekondigd, namelijk de Samsung DeX. Met dit apparaat tover je de Samsung Galaxy S8 om in een pc, door er een beeldscherm, muis en toetsenbord op aan te sluiten.

Dit is Samsung DeX

Samsung heeft woensdag ook de Samsung DeX aangekondigd. Dit is een accessoire voor de Samsung Galaxy S8, waar een beeldscherm, muis en toetsenbord op aangesloten kan worden. Via Android heb je toegang tot apps waarmee je surft op het internet, documenten bewerkt, video’s bekijkt, op berichten reageert en meer. De Android-interface is geoptimaliseerd voor gebruik met toetsenbord en muis en bevat verschillende in grootte aanpasbare schermen, contextuele menu’s en een desktopversie van de webbrowser. Alsof het een echte desktop-pc zou zijn.

Dankzij samenwerkingen met Microsoft en Adobe is Samsung DeX compatibel met Microsoft Office en de mobiele apps van Adobe, zoals Adobe Acrobat Reader Mobile en Lightroom Mobile. Maak je gebruik van applicaties op Windows, dan heb je met Samsung DeX veilig toegang tot virtuele desktops via Citrix, VMware en Amazon Web Services. Om aan de slag te gaan, zet je je Samsung smartphone in het DeX Station, dat de smartphone verbindt met een hdmi-compatibele monitor. Ook sluit je andere accessoires direct op de DeX aan.

Prijs en beschikbaarheid

Het DeX Station heeft twee USB 2.0-poorten, Ethernet, USB type-C power-in en een ventilator voor koeling. Met Adaptive Fast Charging (AFC) laad je de Samsung smartphone op. Het DeX Station, is net als de Galaxy S8 en Galaxy S8+ beschikbaar vanaf medio april. De prijs is 149,99 euro.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Reacties

  1. Bart van Oerle
    01 juni, 2017 om 9:42

    Is ook bekend wat er gebeurt als ik via de DEX aan het werk ben en ik word gebeld?
    Kan ik dan in mijn programma’s blijven werken en zaken opzoeken terwijl ik aan de telefoon ben?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.