Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ aangekondigd: dit moet je weten

29 maart 2017 6 Minuten 0 Reacties
samsung-galaxy-s8-aankondiging

Samsung heeft woensdag officieel de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ onthuld. In dit artikel lees je alles dat je moeten weten over de nieuwe toestellen. De toptoestellen worden onder andere voorzien van verschillende apps en diensten, evenals een Infinity-display.

Dit zijn de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+

Samsung heeft de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ aangekondigd. De modellen zijn beschikbaar met een 5,8- en 6,2-inch Super AMOLED-display, en zijn daarmee qua display groter dan de S7 en S7 Edge van vorig jaar. Opvallend is dat de fysieke home-knop het veld heeft moeten ruimen voor het grotere scherm, maar Samsung geeft de knop wel een plaatsje op het display. Het Infinity Display en (bijna) randloze design zorgen samen voor een glad scherm zonder knoppen en hoeken. De gebogen randen zien we dus ook dit jaar terug. Beide toestellen bieden ondersteuning voor Mobile HDR Premium, waarmee een hoger contrast, een groter kleurbereik en een hoge helderheid gegarandeerd wordt. Het afspelen van HDR-content wordt dus ondersteund. Corning Gorilla Glass 5 op de voor- en achterkant moet zorgen voor de nodige duurzaamheid.

De Galaxy S8 en Galaxy S8+ hebben een acht megapixel F1.7 Smart autofocuscamera aan de voorkant en een twaalf megapixel F1.7 Dual Pixel-camera aan de achterkant. Onder de motorkap zien we een Exynos 8895-processor met acht kernen terug, vergezeld door 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslaggeheugen dat met een micro-sd-kaart van maximaal 256 GB uitgebreid kan worden. Ook zal Samsung Knox aanwezig zijn voor de beveiliging van data. De Galaxy S8 en Galaxy S8+ beschikken daarnaast over diverse bekende features, zoals IP68 water- en stofdichtheid, het Always-on display en de mogelijkheid voor snel en draadloos opladen.

Verschillen met de Galaxy S7 en S7 Edge

Ten opzichte van de Galaxy S7 valt op dat de S8 iets minder breed maar wel een stuk langer is dan de S7, en de S8+ is weer wat langer en breder dan de S7 Edge van vorig jaar. Dat is echter niet vreemd want het formaat is gegaan van 5,1-inch naar 5,8-inch (S7 vs S8) en van 5,5-inch naar 6,2-inch (S7 Edge vs S8+). Daarbij is de beeldverhouding gewijzigd waardoor de schermen langer zijn. In feite krijg je dus meer beeld in een kleinere behuizing.

De hardware voor de camera aan de achterzijde is gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar, maar Samsung belooft wel verbeteringen op het gebied van software doorgevoerd te hebben. Multi Frame is een nieuwe functie. Als de smartphone inschat dat een situatie lastig is, vermoedelijk wanneer er beweging in het spel is bij matige lichtomstandigheden, neemt de camera sneller dan normaal in de hdr-modus het geval is, drie foto’s achter elkaar met verschillende instellingen. Dat moet voornamelijk resulteren in minder bewogen foto’s. De camera aan de voorzijde is van 5 megapixels naar 8 megapixels gegaan. Ook is de vingerafdruksensor dit jaar weer op de toestellen te vinden, maar dan op de achterzijde. Het meest opvallende verschil is echter de verdwenen home-knop onder het scherm. Samsung heeft deze nu in het display verwerkt.

Specificaties Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+

Galaxy S8 Galaxy S8+
OS Android 7.0 Android 7.0
Netwerk LTE Cat. 16 LTE Cat. 16
Afmetingen 148.9 x 68.1 x 8.0 mm, 152g 159.5 x 73.4 x 8.1 mm, 173g
Processor Exynos 8895 Octa core (2.3GHz Quad + 1.7GHz Quad) Exynos 8895 Octa core (2.3GHz Quad + 1.7GHz Quad)
Geheugen 4 GB RAM (LPDDR4), 64 GB (UFS 2.1) 4 GB RAM (LPDDR4), 64 GB (UFS 2.1)
Display 5.8-inch (146.5mm) Quad HD+ 6.2-inch (158.1mm) Quad HD+
Resolutie 2960×1440 2960×1440
Camera achter Dual Pixel 12MP OIS (F1.7) Dual Pixel 12MP OIS (F1.7)
Camera voor 8MP AF (F1.7) 8MP AF (F1.7)
Accu 3,000 mAh 3,500 mAh
Betalingen NFC, MST NFC, MST
WiFi Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz) Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz)
Bluetooth Bluetooth v 5.0 met NFC Bluetooth v 5.0 met NFC
USB USB Type-C USB Type-C
GPS GPS, Galileo, Glonass, BeiDou GPS, Galileo, Glonass, BeiDou
Sensoren Accelerometer, Barometer, Vingerafdruklezer, Gyroscoop, Nabijheidssensor, Hartslagmeter, Lichtsensor, IrisscannerDruksensor

Bixby: de slimme assistent

Daarnaast zal de slimme assistent Bixby aanwezig zijn. De nieuwe Bixby-button verleent je eenvoudig toegang. Zo navigeer je met commando’s – via je stem, aanraking, kijken of typen – door allerlei diensten en apps. Bij de lancering is de Engelstalige functie Bixby Voice al geïntegreerd met een aantal Samsung-apps en -functies, zoals Camera, Contacten, Gallerij, Berichten en Instellingen. Een Nederlandse versie is nog niet beschikbaar.

De assistent wordt binnenkort verder uitgebreid met extra mogelijkheden en apps van andere partijen. Bixby biedt je ook gepersonaliseerde hulp, toegespitst op je interesses en locatie. Met Bixby’s beeldherkenning kun je foto’s opzoeken en informatie verzamelen over de plek waar je je bevindt, bijvoorbeeld over bezienswaardigheden of restaurants.

Samsung Gear VR en Samsung DeX

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ kunnen worden gebruikt in combinatie met de Gear VR (de virtualrealityheadset van Samsung) en de nieuwe Gear VR met controller. Daarmee kunnen games en apps bediend worden die je kunt gebruiken in combinatie met de vr-bril. De phablets kunnen ook worden verbonden met de nieuwe Gear 360 om 4K 360-graden-video’s en vijftien megapixel foto’s te kunnen maken. Daarnaast kun je middels Samsung DeX je smartphone omtoveren tot een pc en kun je er een toetsenbord en muis op aansluiten.

Nu er steeds meer Internet of Things-apparaten op de markt komen, worden de verbindingsmogelijkheden complexer. Samsung Connect speelt daarop in en maakt smart device management eenvoudiger. Met Samsung Connect activeer je IoT-apparaten via een configuratiemethode in drie stappen. Alle verbonden apparaten bedien je via één geïntegreerde app.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ zijn op 28 april beschikbaar voor respectievelijk 799 euro en 899 euro. De smartphones zijn leverbaar in de kleuren Midnight Black, Orchid Grey en Arctic Silver. Met de bijgeleverde oordopjes (tuned by AKG by Harman) ter waarde van 99,99 euro, belooft Samsung een goede geluidskwaliteit. Wie voor 19 april een toestel bestelt, ontvangt de Galaxy S8 of Galaxy S8+ acht dagen voor de releasedatum.

Reacties (0)