Samsung Galaxy S8 zou vanaf 21 april te koop zijn

05 maart 2017 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-s8-persafbeelding

De twee nieuwe vlaggenschepen van Samsung, de Galaxy S8 en de S8+, zouden vanaf 21 april in de winkels liggen. Dat weet Sammobile te melden op basis van Koreaanse bronnen.

Aankondiging op 29 maart

Samsung heeft eerder zelf al bevestigd dat de nieuwe phablets op 29 maart worden aangekondigd, op een persconferentie die gelijktijdig in New York en Londen wordt gegeven. Vanaf 10 april zijn de telefoons alvast te bestellen. En vanaf 21 april worden ze daadwerkelijk geleverd, en zijn ze verkrijgbaar in de winkels.

Grote phablets

Zoals inmiddels al op alle mogelijke manieren is uitgelekt, gaat het om erg grote phablets met schermen van 5,8 inch en 6,2 inch. Ze zouden worden aangedreven door ofwel de Qualcomm Snapdragon 835-processor, ofwel de Samsung Exynos 8895. In beide gevallen krijgen ze 4GB ram mee, 64GB opslaggeheugen en ditmaal ook ruimte voor een sd-kaart.

Drie camera’s en een irisscanner

De phablets krijgen drie camera’s, een van 8 megapixel aan de voorkant en twee 12-megapixelcamera’s aan de achterkant. Een irisscanner en vingerafdrukscanner zitten er ook op. De Galaxy S8 zou een 3250 mAh batterij aan boord krijgen, en de Galaxy S8+ een grotere 3750 mAh batterij. Android 7.0 is het besturingssysteem, en beide toestellen zouden worden toegerust met oordopjes van AKG van audiogigant Harman.

Desktop-pc

Op softwaregebied zal Samsung ook het nodige nieuwe gaan introduceren op deze nieuwe vlaggenschepen. Er wordt gesproken over een soort Windows Continuum-achtige functie, waardoor je de telefoon kunt aansluiten op een grote monitor en een toetsenbord, die vervolgens als volwaardige desktop-pc zal functioneren.

Reacties (0)