Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung kondigt officieel de slimme assistent Bixby aan

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2017, 14:33 CategorieApplicaties

Samsung heeft maandag officieel de slimme assistent Bixby onthuld. Deze assistent moet de gebruiker leren kennen en vervolgens informatie presenteren waar die persoon wat aan heeft op dat moment. Samsung belooft dat de assistent wel anders wordt dan andere stemassistenten.

Dit is Bixby

Samsung heeft Bixby onthuld. Dit is de slimme assistent van het bedrijf, waar eerder al heel wat informatie over naar buiten lekte. Het idee achter de digitale hulp is dat het een systeem wordt dat van de gebruiker leert en informatie kan presenteren die op dat moment wenselijk is, in plaats van dat de gebruiker handmatig specifieke dingen aan het systeem moet leren om iets voor elkaar te krijgen. De digitale assistent zal in de toekomst op allerlei apparaten van de fabrikant komen te staan, waaronder de aankomende Samsung Galaxy S8.

Het bedrijf belooft dat haar stemassistent anders dan de assistent van nu zal zijn en wil dat bereiken door middel van pilaren.

Compleetheid

Als een app Bixby ondersteunt, dan kan de stemassistent alle taken uitvoeren middels stemcommando’s die normaliter via een touchscreen gedaan worden. Hiermee wil Samsung de verwarring wegnemen die sommige andere stemassistenten nu met zich meebrengen: wat kun je nou wel en niet activeren met je stem? Met deze assistent zou je dus alles moeten kunnen doen, mits de ondersteuning wordt ingebouwd.

Bewustzijn en context

Mochten gebruikers apps hebben die met Bixby kunnen communiceren, dan kan de assistent ook elk moment worden aangesproken. De assistent zal dan meteen weten waar je naar op zoekt bent. Ook kan de stemassistent andere middelen van bediening aanbieden, mocht dat beter uitpakken op dat moment (wat met de eerdergenoemde compleetheid te maken heeft).

Cognitief sterk

Soms komt het voor dat je een stemassistent gebruikt en niet meer precies weet wat de specifieke commando is voor een handeling. Bixby zou slim genoeg moeten zijn om ook incomplete commando’s (of commando’s die erop lijken) te kunnen begrijpen. Wel kan het zijn dat de assistent om iets meer informatie vraagt wanneer dat toch nodig blijkt.

Introductie Bixby

Samsung zal de Samsung Galaxy S8 dus uitrusten met de digitale stemassistent. Dit is ook meteen het eerste apparaat waar we de assistent op te zien krijgen. De Galaxy S8 zal worden geleverd met enkele apps die kunnen communiceren met de stemassistent. Het aantal applicaties die dat kunnen zullen in de toekomst worden uitgebreid, wanneer third party-ontwikkelaars ook toegang krijgen tot de software development kit.

Daarnaast heeft Samsung laten weten dat het eerstvolgende apparaat waar Bixby op aanwezig zal zijn, zal worden voorzien van een knop waarmee de assistent op te roepen is. Waarschijnlijk is dit dus de Galaxy S8. Later wordt Bixby ook uitgerold naar andere apparaten, voor bijvoorbeeld in de smart home. Op 29 maart zal het bedrijf meer bekendmaken, tijdens de aankondiging van de Galaxy S8.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.