Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony helpt bij de ontwikkeling van Android O op gebied van audio

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2017, 9:19 CategorieAndroid

Google heeft samen met Sony gewerkt aan de nieuwe audio-opties van Android O, het besturingssysteem dat in het derde kwartaal moet verschijnen. Het bedrijf heeft gewerkt aan meer dan dertig functies en heeft ruim 250 bugs verholpen.

Sony helpt mee aan ontwikkeling Android O

Zo op het eerste gezicht zul je als gebruiker mogelijk niet snel merken dat Android O heel anders is dan Android 7.0 Nougat, maar onder de motorkap zal er wel degelijk veel gaan veranderen. Google heeft daarvoor onder meer samengewerkt met Sony, schrijft The Verge. Tot op heden heeft de fabrikant meegewerkt aan meer dan dertig functies en zijn er ruim 250 bugs verholpen in het systeem. Eén van de functies heeft te maken met bredere ondersteuning voor bluetooth-audio. Daardoor zou de kwaliteit van gestreamde muziek omhoog gaan.

Door deze samenwerking zou Android straks een platform zijn waar je ook goed kunt genieten van high-res audio. Android O zal straks Sony’s LDAC-audiocodec ondersteunen, waarmee meer data over een draadloze verbinding te versturen is dan via bluetooth. LDAC ondersteunt een bitrate tot 990kbps, terwijl het standaard formaat van nu 330kbps ondersteunt. Gestreamde audio zou daardoor dichterbij de originele kwaliteit komen te staan. Sony heeft deze technologie momenteel al verwerkt in zijn eigen moderne smartphones.

Wel dienen de gekoppelde bluetooth-speakers ook ondersteuning aan te bieden voor LDAC, anders zal er geen verschil in kwaliteit zijn.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.