Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Telegram rolt bellen uit naar applicaties op Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op31 maart 2017, 8:59 CategorieApplicaties

De berichtendienst Telegram is voorzien van een belfunctie. Het is voor gebruikers nu mogelijk veilig met elkaar te bellen via de app. De verbinding is tussen beide contactpersonen namelijk beveiligd, net zoals de verstuurde en ontvangen berichten dat ook zijn.

Bellen met Telegram

Het is voor gebruikers van Telegram nu mogelijk om met elkaar te bellen. Dat heeft de berichtendienst bekendgemaakt. De optie wordt nu uitgerold naar allerlei landen in West-Europa en is beschikbaar in de nieuwste versie van de app. Het bedrijf maakt bekend dat andere landen op een later moment toegang krijgen tot de nieuwe functie. Voor het bellen maakt de dienst gebruik van end-to-end-encryptie. De versleuteling wordt bevestigd door middel van emoji: wanneer ze op beide schermen overeenkomen, is er een veilige verbinding.

Telegram maakt gebruik van neurale netwerken om de kwaliteit van het bellen mettertijd te verbeteren. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om te bellen in lage kwaliteit, waardoor de verbruikte data zal afnemen. Bellen in hoge kwaliteit zal dan meer data opeten. Verder hebben gebruikers zelf in de hand wie hen kan bellen; de belfunctie kan zelfs helemaal uitgezet worden. Daarnaast kunnen gebruikers voortaan ook bepalen wat het kwaliteitsniveau van video’s is. Ook kan de app een voorbeeld van de kwaliteit van de video laten zien voor het versturen.

  • Telegram
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.