Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tweestapsverificatie voor Instagram wordt breder uitgerold op Android

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2017, 18:50 CategorieApplicaties

Instagram heeft een update uitgebracht voor de fotodeeldienst op Android, waarmee tweestapsverificatie nu breder beschikbaar is. De functie werd een jaar geleden al geïntroduceerd, maar toen nog niet voor iedereen.

Tweestapverificatie voor Instagram

Het is inmiddels een jaar geleden dat Instagram tweestapsverificatie uitrolde voor de fotodeeldienst. Echter, destijds leek het erop dat de beveiligingsmogelijkheid werd uitgerold naar een klein groepje gebruikers. Maar daar lijkt – inmiddels – verandering in te zijn gekomen, aangezien veel gebruikers melden dat ze nu wel toegang hebben tot de functie. Het is op moment van schrijven nog niet duidelijk of het om iedereen op de dienst gaat of wederom om een klein groepje mensen, maar het is even het checken waard.

Je kunt achterhalen of je toegang hebt tot tweestapsverificatie door onder opties naar accountinstellingen te gaan. Mocht je toegang hebben gekregen tot de functie, dan zie je midden in het scherm de optie staan. Door daarop te tappen kun je de verificatiemethode activeren middels een code die naar je mobiele nummer wordt verzonden. Vervolgens dien je die code te gebruiken wanneer je inlogt op een nieuw apparaat. Zo kan alleen jij bij je profiel komen en kun je ook sneller achterhalen of iemand ongeoorloofd probeert binnen te komen.

  • Instagram
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.