Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter laat gebruikersnamen in antwoorden niet meer meetellen

Geschreven door
Geplaatst op31 maart 2017, 8:48 CategorieApplicaties

Twitter heeft bekendgemaakt dat de gebruikersnamen van Twitteraars voortaan niet meer meetellen in de antwoorden op andermans tweets. Dat betekent dat je dus meer kwijt kunt in je tweet die als repliek dient op andermans tweet.

Meer kwijt kunnen op Twitter

De Twitter-gebruikersnamen, de namen die beginnen met een @, tellen voortaan niet meer mee in de antwoorden op het sociale netwerk. Wanneer je nu aan iemand je mening wil ventileren of met iemand in gesprek bent op het sociale netwerk, dan zul je de naam niet meer in de tweet zien staan. Dat betekent dat je meer ruimte hebt voor je eigen verhaal en dat het dus niet meer uitmaakt hoe lang andermans naam is. Het is nog wel mogelijk om te zien wie er aan een gesprek deelneemt: dat doe je door op de link boven de tweet te klikken.

Zit er slechts één iemand in dat gesprek, dan staat de naam van diegene erboven. Zijn er meerdere gesprekspartners, dan kun je op de link klikken om te achterhalen wie er meepraat. Je ziet de gebruikersnaam, de echte naam (of in elk geval: de ingevulde naam) en de profielfoto. Tegenstanders van dit nieuwe design claimen dat het sociale netwerk hierdoor minder overzichtelijk is geworden, terwijl Twitter zegt dat deze aanpassing het netwerk juist wél overzichtelijk maakt. De update wordt nu uitgerold naar Android en iOS en natuurlijk het web.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.