Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Updates voor Windows 10 zijn voortaan 35 procent kleiner

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2017, 9:38 CategorieWindows

Microsoft heeft laten weten dat updates voor Windows 10 vanaf deze lente ongeveer 35 procent kleiner zullen zijn dan voorheen. De mogelijkheid wordt beschikbaar gesteld vanaf het moment dat de Creators Update is vrijgegeven.

Updates voor Windows 10 kleiner

De Windows Insiders, een groepje mensen die vrijwillig nieuwe updates voor Windows 10 uitproberen, heeft al sinds november toegang tot het Unified Update Platform. Dit platform zorgt ervoor dat updates voor het besturingssysteem niet zo groot zijn als voorheen en er alleen onderdelen worden gedownload die noodzakelijk zijn. Dat zou moeten resulteren in het feit dat de updates voor het platform straks 35 procent kleiner zijn dan nu het geval. De optie zou later, samen met de Creators Update, voor de consument beschikbaar zijn.

Hoewel het systeem simpel klinkt (Windows kijkt naar wat je al hebt geïnstalleerd en downloadt vervolgens alleen wat je nog mist), is dat toch niet het geval. Laura Butler legt op de blog van Microsoft uit dat Windows 10 vol met codes en patches zit waar rekening mee gehouden moet worden en dat het daarom zo lang geduurd heeft voordat de feature kan worden uitgerold. De aankomende Creators Update zal de laatste grote update zijn voor het platform, maar vanaf eind deze lente zul je dus minder lang bezig zijn met het downloaden.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.