Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi kondigt zijn eigen processor aan, genaamd de Surge S1

Geschreven door
Geplaatst op1 maart 2017, 9:23 CategorieHardware

Xiaomi heeft deze week zijn eigen processor onthuld. Het is de Surge S1, die qua prestatie de Snapdragon 625 voorbij zou moeten gaan. De processor zal in de toekomstige smartphones en phablets van bedrijven gaan zitten en misschien zelfs de prijzen kunnen drukken.

Xiaomi Surge S1: de eerste processor van het bedrijf

Een hoop fabrikanten van smartphones en tablets gebruiken processors van andere bedrijven, zoals bijvoorbeeld van Qualcomm of MediaTek. Maar er zijn ook uitzonderingen: zo gebruikt Samsung, in Europa onder andere, zijn eigen processorlijn Exynos en zien we dat Apple al jaren gebruikmaakt van de A-serie. Ook Huawei heeft inmiddels een eigen processorgroep, genaamd Kirin. Xiaomi is de nieuwste fabrikant die zich mag aansluiten bij dat rijtje, aangezien het bedrijf een eigen processor heeft aangekondigd, genaamd de Surge S1.

De Surge S1 is een 64-bit-processor. Er zijn acht kernen aanwezig: vier 2,2 GHz A53-kernen (voor hoge prestaties) en vier 1,4 GHz A53-kernen (voor de dagelijkse dingen). Aan boord zit ook de Mali-T860 voor het verwerken van de grafische kwaliteiten, die zo’n veertig procent efficiënter zou moeten zijn dan voorganger 760. Volgens Xiaomi is de S1 krachtiger dan een Qualcomm Snapdragon 625 en MediaTek P10, maar minder krachtig dan een MediaTek P20. De Xiaomi Mi 5C is de eerste smartphone met de processor aan boord.

  • Delen:
Samsung Galaxy TabPRO S
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.