Android 7.1.2 maakt vingerafdruklezer van sommige Pixel- en Nexus-apparaten kapot

17 april 2017 1 Minuut 0 Reacties
nexus-apparaten-groot

Android 7.1.2 is nu beschikbaar voor Nexus- en Pixel-apparaten. De update neemt prestatieverbeteringen, maar ook problemen met zich mee. Althans, voor een groep eigenaars van Pixel- en Nexus-apparaten die melden dat de vingerafdruklezer kapot is gegaan.

Android 7.1.2 zorgt voor wat problemen

Vorige week eindigde de uitrol van Android 7.1.2 voor Pixel- en Nexus-apparaten, de smart devices die Google zelf heeft ontwikkeld (met hulp van andere fabrikanten). Hoewel de update een groot aantal verbeteringen met zich meebrengt, en over het algemeen zorgt voor een soepele ervaring, zijn er toch ook problemen opgedoken: problemen met de vingerafdruklezer. Gebruikers van het Google-forum laten namelijk weten dat na het installeren van de update, de scanner niet meer werkt en de optie ook uit de instellingen verdwenen is.

Het toestel opnieuw opstarten in de veilige modus of een systeemherstel doen lijkt niet te helpen, laten gebruikers weten. Deze problemen doen zich voor bij de Google Pixel, Google Pixel XL, Google Nexus 5X en de Google Nexus 6P. Direct na het updaten van het toestel werkt de vingerafdruklezer niet meer. En raar genoeg worden de veegbewegingen nog wel ondersteund. Er is helaas nog geen oplossing voorhanden, mocht je ook slachtoffer zijn geworden van deze vervelende bug. Google heeft hierover nog niets naar buiten gebracht.

Reacties (0)