Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-distributiecijfers voor april: aandeel Nougat is wederom gestegen

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2017, 10:05 CategorieAndroid

Google heeft de Android-distributiecijfers naar buiten gebracht. Uit de cijfers blijkt dat Nougat wederom flink in aandeel is gestegen. Ondertussen is het wachten totdat zowel Gingerbread als Ice Cream Sandwich uit de lijst zullen verdwijnen.

Nougat is in aandeel gestegen

Ook deze maand heeft Google de Android-distributiecijfers vrijgegeven. Uit die cijfers blijkt dat Android 7.0 Nougat, samen met Android 7.1, nu 4,9 procent in handen heeft van de Android-markt. Iets minder dan vijf procent lijkt niet veel, maar is historisch gezien best een mooi percentage. Het duurt vaak even voordat nieuwe Android-releases in aandeel stijgen, omdat veel fabrikanten en telecomproviders eerst nog hun aanpassingen moeten doen voordat ze de update kunnen uitrollen, maar Nougat lijkt dus op de goede weg te zitten.

Android 7.0 is in één maand tijd met 2,1 procentpunt gestegen. Daarmee stijgt het aandeel sneller dan dat van Marshmallow, in vergelijking met vorig jaar. Wanneer er één aandeel flink stijgt, dan zal de rest natuurlijk moeten inleveren. En dat is bijna overal het geval. Zelfs Android 6.0 Marshmallow heeft deze maand moeten inleveren, ook al gaat het om 0,1 procentpunt. De enige Android-versie die niet is gedaald – of gestegen – is Android 4.3, die nog altijd 1,5 procent in handen heeft. Verder is het wachten totdat Gingerbread nu uit de lijst verdwijnt.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.