Android O kan straks mogelijk wifi automatisch inschakelen bij bekend netwerk

05 april 2017 1 Minuut 1 Reacties
android-o-logo

In de ontwikkelaarsversie van Android O is er een functie ontdekt waarmee mogelijk de wifi automatisch ingeschakeld kan worden wanneer het toestel een bekend netwerk herkend. Handig voor de mensen die vergeten dat wifi uitstaat.

‘Android O kan wifi automatisch inschakelen’

Soms komt het voor dat je je wifi hebt uitgeschakeld en dat vergeten bent. Vervolgens doe je wat je altijd doet: internetten, video’s bekijken, muziek streamen — terwijl het aantal gigabytes uit je abonnement sneller dan ooit worden verbruikt. Dat is vervelend, helemaal omdat je zelf die verbinding uitgeschakeld hebt. Maar dat kan voor Android-gebruikers in de toekomst mogelijk veranderen. Binnen Android O zit er namelijk een functie verstopt die de wifi-verbinding automatisch kan inschakelen op het moment dat er een bekend netwerk in de buurt is.

Dat schrijft Android Police op basis van de ontwikkelaarsversie van Android O, dat nu beschikbaar is. Echter, de functie is nog niet uit te proberen, waardoor het nog niet zeker is of we ook daadwerkelijk toegang krijgen tot die mogelijkheid. Op basis van je locatie en het feit dat Android op de achtergrond kan scannen naar netwerken, kan het systeem bepalen of de verbinding aan mag of niet. Tussen nu en de release van Android O komen er nog drie ontwikkelaarsversies aan, dus laten we hopen dat de functie goed wordt getest voor de release.

Reacties (1)