Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android heeft Windows ingehaald als meest populaire internetplatform

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2017, 9:44 CategorieAndroid

Het verschil is nog niet groot, maar Android heeft, volgens een onderzoeksbureau, Windows ingehaald als populairste internetplatform. Beide platformen hebben bijna 38 procent van de markt in handen, maar Android heeft toch net even wat meer marktaandeel.

Android populairder dan Windows als internetplatform

Android is een groot besturingssysteem. We treffen het tegenwoordig aan op smartphones, tablets, televisies en laptops. Dat Android momenteel het grootste internetplatform is, volgens data van onderzoeksbureau StatCounter, komt niet geheel als een verrassing. Het systeem overtreft daarmee Windows, dat nu naar de tweede plek is gezakt. Het verschil tussen beide systemen is eigenlijk helemaal niet zo groot. Android heeft momenteel een marktaandeel van 37,93 procent, terwijl het aandeel van Windows is gedaald naar 37,91 procent.

StatCounter kijkt alleen naar het browsergebruik van de platformen en applicaties worden niet meegenomen in de berekening. In feite zouden de verschillen dus veel groter kunnen zijn en zou iOS mogelijk ook hoger eindigen op deze lijst. Desondanks laat deze ontwikkeling zien dat Android zich de laatste jaren ontpopt heeft tot een flexibel platform en dat de wereld het internet steeds meer benaderd vanaf een mobiel apparaat dan een traditionele pc. Mogelijk gaan Android en Windows de komende tijd een beetje stuivertje wisselen.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.