Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple ontwikkelt eigen grafische kaart voor de iPhone en iPad’

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2017, 10:22 CategorieiPad

Apple zou naar verluidt werken aan een eigen grafische kaart voor in de iPhone en iPad. Over twee jaar zou deze al in een iOS-apparaat zitten. Dat meldt het bedrijf dat grafische kaarten levert aan Apple: over twee jaar houdt de licentieovereenkomst namelijk op.

Apple werkt aan eigen grafische kaart – gerucht

Imagination Technologies, het Britse bedrijf dat de grafische kaart PowerVR levert aan Apple voor in de iPhone en iPad, laat weten dat Apple werkt aan een eigen grafische chip voor in haar producten. Over twee jaar zal Apple namelijk geen gebruik meer maken van de licentieovereenkomst tussen beide bedrijven. In een statement laat Imagination weten dat Apple “werkt aan een aparte, zelfstandige grafische chip, om meer controle over haar eigen producten te krijgen en minder afhankelijk te zijn van derden”.

Mocht dit waar zijn, dan zou dat een groot gat achterlaten in de inkomsten van Imagination Technologies, dat op Apple rekent voor meer van de helft van die inkomsten. Apple heeft op dit moment acht procent van dat bedrijf in handen. The Financial Times meldde eerder al dat er vorig jaar gesprekken zouden zijn geweest over een eventuele overname vanuit Apple, maar dat die gesprekken uiteindelijk niets hebben opgeleverd. Imagination blijft nog wel sceptisch: het is namelijk moeilijk een grafische kaart te maken, zonder inbreuk te doen op andermans patenten.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Apple iPad 9.7 inch (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.