Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple verhoogt de prijzen van apps en games in de App Store

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2017, 10:11 CategorieiPad

Apple heeft aangekondigd dat binnenkort de prijzen in de App Store, voor apps en games, verhoogd zullen worden in alle Eurolanden. De reden achter de prijsverhoging heeft volgens het bedrijf te maken met nieuwe wisselkoersen.

Hogere prijzen in de Nederlandse App Store

Apple zal de prijzen in de App Store, voor games en apps, gaan verhogen, laat het bedrijf deze week weten. Dat geldt voor Denemarken, Mexico en alle Eurolanden, waaronder dus Nederland. De reden achter het besluit heeft volgens Apple te maken met nieuwe wisselkoersen. De verandering wordt in de komende zeven dagen doorgevoerd en zal niet meteen gelden voor abonnementen die automatisch verlengd worden. Een applicatie die nu nog bijvoorbeeld 0,99 euro kost, zal na de prijsaanpassing 1,09 euro gaan kosten.

Hoe duurder de app in kwestie is, hoe hoger de prijsaanpassing zal zijn. Een app van 1,99 euro zal straks 2,29 euro gaan kosten. Dit is overigens niet de eerste keer dat Apple een prijsaanpassing doorvoert die negatief uitpakt voor consumenten. Zo waren de goedkoopste apps binnen de App Store ooit 0,79 euro — die prijs werd eerder al verhoogd naar 0,89 euro. Naast de prijzen voor apps, zullen ook de prijzen voor de digitale aankopen (aankopen binnen apps) gaan stijgen. Over zeven dagen weet je precies wat de apps voortaan zullen kosten.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.