Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Berichtendienst WhatsApp wil misschien wat met digitale betalingen gaan doen

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2017, 10:23 CategorieApplicaties

WhatsApp denkt erover na om wat met digitale betalingen te gaan doen. In India zou een dergelijke dienst als eerste wordt geïntroduceerd. Of zo’n dienst dan ook elders op de wereld zal worden geïntroduceerd, is op moment van schrijven nog niet bekend.

Betalingen verricht in WhatsApp

Mogelijk wil de berichtendienst WhatsApp iets gaan doen met digitale betalingen, schrijft Reuters. Een dergelijke dienst zou als eerste worden geïntroduceerd in India, aangezien het bedrijf daar op zoek is naar iemand die de nieuwe functie kan ontwikkelen. Dat het bedrijf als eerste in India een dergelijke feature wil lanceren is niet vreemd: van de miljard globale gebruikers van de app zitten er zo’n 200 miljoen in India. Het is de grootste markt voor de berichtenapplicatie. Ook is daar al voldoende concurrentie, dus zijn de consumenten eraan gewend.

De betaaldienst zou in de komende zes maanden gelanceerd worden, aldus anonieme bronnen. Gebruikers zouden dan geld naar elkaar kunnen overmaken, van persoon tot persoon. De persoon waar WhatsApp naar op zoek is moet een financiële en technologische achtergrond hebben en verstand hebben van hoe geldzaken in India worden geregeld. Of een dergelijke betaaldienst ook elders ter wereld zal worden geïntroduceerd, is op moment van schrijven nog niet bekend. Er zijn verder geen vacatures beschikbaar die daarop kunnen wijzen.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.