Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Creatieveling zet GameCube-emulator op winkelmodel Galaxy S8

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2017, 10:46 CategorieGaming

Een creatieveling heeft de Dolphin-emulator geïnstalleerd op een winkelmodel van de Samsung Galaxy S8, die eind april uitkomt. Met de emulator, genaamd Dolphin, is het mogelijk spellen van de paarse Nintendo-kubus te spelen op smart devices.

GameCube-spellen op de Galaxy S8 spelen

Dat de Samsung Galaxy S8 over meer dan prima hardware beschikt, is geen geheim. Nu heeft een youtuber laten zien wat het apparaat nog meer in huis heeft: het kan namelijk prima GameCube-spellen afspelen middels de bekende Dolphin-emulator. Die emulator werkt op smart devices en pc en stelt gebruikers in staat zowel GameCube- als Wii-spellen af te spelen op andere hardware dan de spelcomputers zelf. Hoewel emulators niet illegaal zijn, zijn de spelbestanden (de roms) dat wel; maar het blijft tof om te zien hoe de S8 hier mee omgaat.

De Samsung Galaxy S8 is nog niet verkrijgbaar. De grote smartphone zal pas aan het einde van april worden geleverd. Het model waar de youtuber de emulator op laat draaien is een demomodel in een winkel. In de video, die je hierboven kunt bekijken, is te zien hoe de man games als Super Smash Bros Melee, Super Mario Sunshine en Legend of Zelda: Wind Waker speelt. Verrassend genoeg fungeert de emulator behoorlijk goed en lijken de on-screen controls snel te reageren. Maar de beste manier om de games te spelen is natuurlijk op de GameCube.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.