Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste schetsen iPhone 8 zouden te zien zijn op deze plaatjes

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2017, 9:52 CategorieiPhone

De eerste schetsen van de iPhone 8 zouden op de plaatjes hierboven te zien zijn. Het is nog heel erg vroeg voor iPhone-geruchten. Toch worden de schetstekeningen serieus genomen, vanwege de bron. Die heeft al eerder redelijk betrouwbare informatie over nog niet aangekondigde apparaten gepubliceerd.

iPhone 8

De iPhone 8 zou de volgende iPhone moeten worden. Of de iPhone 7S nog eraan komt weten we niet, maar alom wordt verwacht dat het design zodanig wordt gewijzigd dat Apple reden ziet om de S-versie over te slaan en meteen naar de 8 te gaan. De homeknop zou vervallen en de vingerafdruksensor zou onder het scherm worden geplaatst dat nu van rand tot rand – en dan hebben we het over vier randen – zou moeten lopen.

Brede randen zijn weg

Op de schetstekeningen is dan ook een 5,7-inch scherm te zien in een behuizing die niet zo veel groter lijkt te zijn dan die van de huidige iPhone 7. Omdat de brede randen boven en onder min of meer vervallen, kan het scherm een eind worden doorgetrokken in die richtingen.

Het apparaat op de schetstekeningen is 137,54 millimeter hoog en 67,54 millimeter breed. Dat is bijna net zo groot als de iPhone 7, de kleinere versie dus van 138,3 x 67,1 millimeter. De dikte staat niet op de tekeningen.

Bijna 5,8 inch

Het scherm van de nieuwe iPhone 8 zou precies 5,768 inch bedragen, en zou bijna de hele voorkant beslaan. Er zou 4 millimeter rondom het scherm overblijven. De helft daarvan is een licht over de randen gebogen scherm en de rest is het frame van het toestel zelf.

Er moet natuurlijk wel mee gebeld kunnen worden, dus aan de bovenkant van het scherm is een gaatje te zien voor het oor. Plus de frontcamera, sensors en andere componenten die bij vrijwel alle toestellen bovenaan het scherm staan.

Spleet in het scherm

Al die componenten gaan blijkbaar schuil achter het scherm dat er omheen loopt. De plekken waar Apple niet om een gat in de behuizing heen kan, zoals de luidspreker voor het oor, vormen nu een spleetje in het scherm. Hoe het moet met de frontcamera, wordt niet echt duidelijk uit deze eerste schetsen.

Touch ID

Wel is te zien hoe de vingerafdruksensor onderaan het scherm onder het glas wordt geplaatst. Volgens recente geruchten zou Apple moeilijkheden ondervinden om de touch id-sensor onder het scherm te laten werken, maar ze hebben nog een half jaar om dat goed te krijgen.

Het alternatief is een vingerafdruksensor op de achterkant, maar schetsen van die achterkant laten die niet zien. Wel zijn op de achterkant twee camera’s te zien, dus de dubbele camera van de iPhone 7 Plus komt blijkbaar ook naar de ‘gewone’ iPhone 8 toe. Tussen die camera’s in is de led-flitser geplaatst. De camera’s zijn wat verder uit elkaar geplaatst dan op de iPhone 7 Plus, wat de 3D-effecten ten goede zou komen.

Of dit alles ook daadwerkelijk in de iPhone 8 terecht komt en of die wel zo gaat heten, ligt uiteraard nog volledig in de toekomst verscholen. Dus of alles klopt wat de maker van de schets vermeldt, is giswerk.

  • Delen:
Asus Transformer 3 Pro (T303UA)
Windows 10
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.