Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook Messenger wordt ‘binnenkort’ voorzien van botwinkel en extensies

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2017, 11:06 CategorieApplicaties

Facebook Messenger wordt ‘binnenkort’ voorzien van een botwinkel en extensies — maar vooralsnog alleen in de Verenigde Staten. Wanneer de nieuwe functies ook in Nederland worden uitgerold, is op moment van schrijven helaas onbekend.

Facebook Messenger: botwinkel en extensies op komst

Binnenkort rolt Facebook twee grote aanvullingen uit voor Facebook Messenger, maar vooralsnog alleen in de Verenigde Staten. Wanneer de onderstaande functies naar Nederland gaan komen, is op moment van schrijven nog niet bekend. Deze aankondigingen zijn gedaan tijdens F8, een ontwikkelaarsconferentie van Facebook, waar ook veranderingen voor de in-app-camera’s zijn aangekondigd.

  • Een botwinkel Binnen Facebook Messenger is straks (in Amerika) een extra tab te vinden waar gebruikers bots kunnen zoeken en downloaden.
  • Chatextensies Ontwikkelaars kunnen nu apps uitbrengen voor Messenger, vergelijkbaar met de iMessage App Store. Partners die zich hiervoor hebben aangemeld zijn onder meer Apple Music, Spotify en Giphy.
  • Suggesties van M De uitrol van de digitale assistent M vindt dan eindelijk plaats (in de VS).
  • Ondersteuning voor QR-codes Middels deze codes kun je in contact komen met speciale of handige bots, bijvoorbeeld van bedrijven.
  • Games Games binnen Facebook Messenger ondersteunen nu gameplay waar spelers om beurten een zet kunnen doen. Ook komt er een speciale tab voor gaming aan.

Het wachten is nu totdat Facebook deze functies ook uitrolt in Nederland.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.