Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebooks AI-assistant kan suggesties doen binnen Facebook Messenger

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2017, 9:45 CategorieApplicaties

;[

Gebruikers van Facebook Messenger in de Verenigde Staten krijgen nu toegang tot M: dat is de digitale assistent van Facebook. De update is alleen nog beschikbaar in de VS; daardoor weten we nu wel iets meer over de capaciteiten van de digitale assistent.

Dit is wat M kan binnen Facebook Messenger

De digitale assistent van Facebook, die simpelweg M wordt genoemd, wordt nu uitgerold naar meer gebruikers van Facebook Messenger in de VS. Wanneer de assistent ook naar Nederland komt, is nog niet bekendgemaakt. Omdat de AI nu beschikbaar is, weten we in elk geval wel iets meer over de capaciteiten van M. De assistent wordt namelijk getriggerd op basis van sleutelwoorden en kan dus, op basis van context, suggesties doen. Zo kunnen er gifjes of stickers voor je worden uitgekozen of kan er een betaalmethode worden geselecteerd.

Daarnaast kan M binnen Facebook Messenger een taxidienst bestellen, een poll beheren in een groepsgesprek en je locatie delen met andere gebruikers. Verder kan de AI helpen bij het maken van afspraken tussen jou en je vrienden. Mocht je de suggesties van de digitale assistent nou helemaal niets vinden, dan kun je deze negeren en wegvegen. Vind je ze irritant, dan is het mogelijk om M helemaal uit te schakelen. Maar, zo geeft Facebook aan, hoe vaker je de assistent zal gebruiken, hoe nuttiger die kan worden in de vele gesprekken binnen de dienst.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.