Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toch geen Lenovo Yoga Book met Chrome OS op komst

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2017, 13:34 CategorieChrome OS

De Lenovo Yoga Book met Chrome OS, waarover eind vorig jaar de eerste geruchten verschenen, hoeven we voorlopig niet meer te verwachten. Lenovo zou het apparaat geschrapt hebben.

Vorig jaar introduceerde Lenovo met de Yoga Book een unieke propositie voor zowel diegenen die een tablet zoeken als diegenen die een laptop zoeken. Het apparaat liet een goede eindruk achter in onze review en in december verschenen er zelfs geruchten dat Lenovo, naast een Android- en een Windows-versie, een versie met Chrome OS op de markt zou willen brengen. Deze plannen lijken nu echter van de baan.

De Lenovo Yoga Book is een laptop met een touchscreen, maar zonder een fysiek toetsenbord. In plaats van een fysiek toetsenbord komt het apparaat met een touchdeel waarop een virtueel toetsenbord kan verschijnen. Als je niet aan het typen bent kun je dit deel gebruiken om een notitieblok op te plaatsen om te schrijven of te tekenen. De notities of tekeningen verschijnen dan direct op het scherm. Lenovo bracht een Windows- en een Android-versie op de markt, maar het ontwerp en het idee leken zich ook perfect te lenen voor Google’s Chrome OS.

Chrome OS bestaat uit de Chrome-browser die kan worden versterkt met allerlei web-apps. Zo is het apparaat sterk afhankelijk van het internet. Door de zwaardere taken naar servers te verleggen zijn apparaten met Chrome OS vaak relatief meer betaalbaar. Google liet onlangs echter weten Android-apps in Chrome OS toe te staan waardoor de toegevoegde waarde van een Yoga Book met dit OS wellicht verminderd is.

Lees ook onze review van de Lenovo Yoga Book.

  • Delen:
Lenovo Yoga Book
Lenovo Yoga Book
Android Marshmallow (6.0) - Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.