Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Gelekt document laat zien dat Microsoft werkt aan Chromebook-concurrent’

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2017, 12:12 CategorieWindows

Microsoft zou op dit moment werken aan een concurrent voor de Chromebook, die wordt voorzien van een speciale versie van Windows. Dit aangepaste besturingssysteem zou Windows 10 S of Windows 10 Cloud gaan heten en gaan draaien op clouddiensten.

Microsoft wil het opnemen tegen de Chromebook – gerucht

De verwachting is dat Microsoft volgende maand tijdens een evenement nieuwe hard- en software gaat aankondigen. Het zou goed mogelijk kunnen zijn dat het bedrijf een nieuwe versie Windows 10 gaat presenteren, die mogelijk gericht is op onderwijs en educatie. Deze nieuwe versie van het besturingssysteem zou Windows 10 S of Windows 10 Cloud kunnen gaan heten en zou volledig draaien op clouddiensten, net als het Chrome OS van Google. Het is daarom niet vreemd dat Microsoft aan een Chromebook-concurrent zou werken op dit moment.

Het te organiseren evenement van Microsoft is gefocust op het onderwijs en de Chromebook is een productgroep die het daarin erg goed doet; voornamelijk vanwege prijs-kwaliteit-verhouding. In een gelekt document staat het product waar het bedrijf aan zou werken beschreven. Dit apparaat, dat zou draaien op Windows 10 Cloud performance, zou een batterijduur van zo’n tien uur gaan krijgen. Ook zijn er al andere specificaties gelekt, die we hieronder op een rijtje hebben gezet. De specs zijn niet echt high-end te noemen.

  • Quadcore-processr (Celeron of beter)
  • 4 GB aan werkgeheugen
  • 32 GB aan opslagruimte (64 GB voor 64-bit)
  • Een accu die groter is dan 40 WHr
  • Snel eMMC- of SSD-opslaggeheugen
  • Optionele stylus en aanraakscherm

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.