Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gelekt: volgende Google Pixel-smartphones krijgen Snapdragon 835

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2017, 9:30 CategorieAndroid

Er is informatie gelekt over de volgende Google Pixel-smartphones: de modellen zouden namelijk de Snapdragon 835 gaan krijgen. De zoekmachinegigant zou op dit moment zelfs werken aan niet twee, maar drie nieuwe Pixel-modellen.

Google Pixel met Snapdragon 835 – lek

Google werkt momenteel achter de schermen mogelijk aan drie nieuwe Pixel-modellen. Dat blijkt uit informatie die is gelekt via het Android Open Source-project. Nu is er via diezelfde bron mogelijk meer informatie gelekt: de drie Google Pixel-modellen zouden namelijk allemaal worden voorzien van een Qualcomm Snapdragon 835-processor, die we momenteel alleen aantreffen in de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. Mocht dit lek uiteindelijk blijken te kloppen, dan is het geen verrassing: de modellen van nu hebben ook een high-end chipset.

In de Google Pixel XL treffen we de Qualcomm Snapdragon 821-processor aan: een processor die, eind vorig jaar, nog maar kort verkrijgbaar was. Het was ook meteen duidelijk dat Google met zijn ‘eigen’ toestellen graag de high-end markt bedient, dus waarom zou de zoekmachinegigant voor een opvolger kiezen met een minder goede of dezelfde processor? Helaas weten we momenteel nog maar weinig over de nieuwe Pixel-modellen. Waarschijnlijk kondigt Google die aan tijdens een evenement aan het einde van het jaar, in oktober.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.