Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google Allo wordt voorbereid op chatback-ups in Google Drive’

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2017, 9:53 CategorieApplicaties

Google Allo krijgt binnenkort waarschijnlijk de mogelijkheid om chats in Google Drive op te slaan, zodat je daar een back-up hebt staan. Wanneer deze functie wordt geïntroduceerd door het team achter de berichtendienst, is niet bekend.

Binnenkort back-ups maken met Google Allo

De Google-nieuwswebsite 9to5Google heeft in het apk-bestand van Google Allo ontdekt dat de berichtendienst binnenkort mogelijk wordt voorzien van een back-up-functie voor de chats binnen Allo. Ook zouden gebruikers de mogelijkheid krijgen de chats op een externe bron op te slaan. Mocht je dan een nieuw apparaat hebben en je wilt Allo daarop downloaden, dan komt er waarschijnlijk een pop-up in beeld te staan die vraagt of je de back-up wil herstellen. Het gaat niet alleen om de gesprekken: ook de foto’s en video’s worden opgeslagen.

Verder zou je zelf precies kunnen instellen wanneer het back-upmoment plaatsvindt. Zo kun je het dagelijks, wekelijks of handmatig laten gebeuren en heb je in de hand welke content wel of niet in de back-up terechtkomt. Daarnaast zouden er nog een aantal functies onderweg zijn, zoals het snel maken van een selfie, kunnen groepchats ook in incognitomodus plaatsvinden en kunnen gebruikers binnenkort zelf stickers maken op basis van selfies. Wanneer Google deze functies zal gaan introduceren, is op moment van schrijven helaas niet bekend.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.