Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google maakt apps beheren op je Android-apparaat veel overzichtelijker

Geschreven door
Geplaatst op20 april 2017, 10:11 CategorieAndroid

Google heeft een update uitgerold voor de Mijn app-sectie binnen Google Play, waardoor je apps beheren veel overzichtelijker wordt. Op de vernieuwde pagina kun je sneller zien hoe groot een app is en kun je de app direct updaten zonder de pagina te hoeven openen.

Apps beheren op Android is nu wat simpeler

Wanneer je nu naar de pagina van Mijn apps en games gaat binnen Google Play, dan tref je daar een vernieuwde interface aan die het beheren van je apps gemakkelijker maakt. Voortaan zie je onder het kopje Updates meteen een knop naast de naam van een app staan waarmee je de app kunt updaten, zonder dat je daarvoor een app-pagina binnen Google Play hoeft te openen (uiteraard kun je alle apps tegelijkertijd updaten, maar dat is niet in alle gevallen handig). Onder het kopje Geïnstalleerd tref je nu ook meer informatie aan.

Wanneer je die tab bezoekt, zie je niet alleen wanneer je een app voor het laatst gebruikt hebt, ook zie je staan hoeveel ruimte er wordt ingenomen. Op basis van die info kun je bepalen of je de gegevens of zelfs de app wil verwijderen, mocht je die al langere tijd niet hebben gebruikt. Daarnaast kun je onder die tab de volgorde aanpassen, bijvoorbeeld alfabetisch, grootte, laatst gebruikt of laatst geüpdatet. Met deze zetten wordt apps beheren op Android een stuk gemakkelijker en maak je binnen no-time de nodige ruimte vrij op je toestel.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.