Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google heeft patent voor slim sleepsysteem voor Android in handen

Geschreven door
Geplaatst op26 april 2017, 9:18 CategorieAndroid

Google heeft een patent aangevraagd en gekregen voor een slim sleepsysteem voor Android, die de dingen net even anders aanpakt. Zo zou het systeem weten wat je bedoelt wanneer je bepaalde content in een andere app probeert te laten vallen.

Slim sleepsysteem voor Android – patent

Google heeft een tijd geleden een nieuw patent ingediend voor een slim sleepsysteem voor Android en inmiddels heeft het bedrijf dat patent in handen gekregen. Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer de techniek die staat beschreven in het patent in Android wordt geïmplementeerd, aangezien Google er zelf nog niets over naar buiten heeft gebracht. In het patent staat het systeem beschreven: gebruikers kunnen content, zoals een naam of afbeelding, van de ene app naar de andere slepen voor meer informatie daarover.

Zo kun je bijvoorbeeld een foto slepen uit Chrome en laten vallen in Google Photos. Of een naam van een restaurant selecteren en die slepen naar Google Maps. De smartphone of tablet zou precies weten wat voor soort content er wordt versleept en weet er derhalve dus altijd raad mee. Dat gebeurt middels machine learning. Nu is het al zo dat apps op basis van content meer informatie kunnen aanbieden, dankzij Siri, Google Now en Google Assistant, maar deze techniek lijkt nog een stap verder te gaan door het proces ook intuïtief te maken.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.