Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Photos laat gebruikers afbeelding naar tv sturen via AirPlay

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2017, 10:12 CategorieApplicaties

Het team achter Google Photos heeft de iOS-versie van de app van een update voorzien waardoor er nu ook ondersteuning is voor AirPlay. Heb je een iPhone of iPad en een Apple TV staan en gebruik je Photos, dan kun je nu de afbeeldingen op je tv bekijken.

Google Photos op iOS werkt met AirPlay en Apple TV

Google heeft vandaag een update uitgebracht voor Google Photos, de foto-opslagdienst van de zoekmachinegigant, waar je tegenwoordig ook steeds vaker toegang krijgt tot handige bewerkingsopties. De update is uitgebracht voor de iOS-versie van de applicatie en stelt gebruikers voortaan in staat afbeeldingen op de televisie te presenteren. Photos werkt namelijk voortaan ook met AirPlay. Heb je dus een Apple TV-mediaspeler in huis, dan is het mogelijk de afbeeldingen via die settopbox te presenteren op het scherm in de (woon)kamer.

Het is geen baanbrekende update voor Google Photos. Maar het is wel een crossplatformfunctionaliteit waarvan je zou verwachten dat die direct of in elk geval eerder ingebouwd had moeten worden. Google is één van de beste ontwikkelaars op het iOS-platform en snapt als geen ander hoe je ermee om moet gaan (kijkende naar Motion Stills, bijvoorbeeld), dus het is onverklaarbaar waarom deze functie nou zo lang op zich heeft moeten wachten. Gelukkig is die er nu wel. En net zoals wel vaker geldt, geldt hier nu ook het gezegde: beter laat dan nooit.

  • Google Photos
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.