Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Game Services stopt met iOS-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2017, 9:35 CategorieGaming

Google heeft bekendgemaakt dat het bedrijf stopt met de iOS-ondersteuning binnen Google Play Game Services dat er sinds 2013 is. Dat betekent dat games het voortaan zonder een aantal mogelijkheden, zoals cross-platform features, moeten gaan doen.

Geen Google Play Game Services voor iOS meer

Sinds 2013 kunnen ontwikkelaars van games gebruikmaken van Google Play Game Services. Dit geeft developers toegang tot cross-platform features zoals leaderboards, achievements en meer, voor games op Android, iOS en het web. Maar daar komt vandaag verandering in, aangezien Google heeft aangekondigd dat de sdk (software development kit) voor iOS niet meer wordt ondersteund. Dat schrijft Google op haar eigen blog en geeft als reden op dat de dienst toch al niet vaak werd gebruikt door de verschillende iOS-ontwikkelaars.

Sinds december was het al niet meer mogelijk om een nieuw iOS-account aan te melden voor de dienst. Het is nog wel altijd mogelijk de verschillende opties in games voor Android en het web te implementeren. Verder zullen er nog een aantal andere functies verdwijnen uit de sdk, wat voor iedereen geldt. Cadeautjes, aanvragen en missies worden namelijk niet zo vaak gebruikt, waardoor ze nu dus op de kit worden gesloopt. Die verandering is 31 maart ingegaan: ontwikkelaars krijgen nog wel de tijd om de functies uit hun games te halen.

Met deze stappen wil Google ontwikkelaars niet beperken, maar de ervaringen met Google Play Game Services juist stroomlijnen. In de toekomst zullen er updates voor de sdk worden aangekondigd; helaas is er nog niets bekend over die updates.

  • Delen:
Apple iPad 9.7 inch (2017)
iOS
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.