Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google rolt Android 7.1.2 officieel uit naar Nexus- en Pixel-tablets en -smartphones

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2017, 23:24 CategorieAndroid

Google is, zoals beloofd, begonnen met de uitrol van Android 7.1.2 Nougat naar Nexus- en Pixel-tablets en -smartphones. Vooral voor eigenaren van de Pixel C-tablet zal dit een flinke verandering ten goede betekenen. Sterker nog, het kan de Android-tablets weer aantrekkelijk maken voor een groter publiek.

Pixel C

De update komt gelijktijdig met de gebruikelijke maandelijkse veiligheidsupdate van Google. Die van april bevat nieuwe functies voor Android. De Pixel C-tablet krijgt een compleet nieuwe launcher en navigatieknoppen op het tabletscherm. Pixel C-gebruikers kunnen na de update hun apps openen door vanaf de onderkant van het scherm naar boven te vegen. De zoekwidget ziet eruit als een G-logo dat als een ovalen pil aan de linkerkant van het homescreen is geplakt. Bestands- en app-mappen nemen het uiterlijk van de Pixel-telefoons over.

Nog geen Google Assistant

Voorts komen we wat nieuws tegen bij de navigatieknoppen op het scherm. De driehoek en het vierkant zijn nu niet langer lijntjes, maar volledig gevuld. Dat is in lijn met het uiterlijk van deze knoppen op de Pixel-smartphones. Echter, een dingetje ontbreekt en dat is de ring rondom de homeknop. Deze is gereserveerd voor de Google Assistant en die komt nog niet naar de Pixel C.

Multitasking: meerdere apps op één scherm

Belangrijkste verschil van Android 7.1.2 ten opzichte van 7.1.1 is echter de multitasking-interface. De gestapelde ‘kaarten’ worden ingewisseld voor een 4×4-grid van de acht meest recent gebruikte apps. Open een app door hem in het grid aan te tikken of sleep hem naar de zijkant van het scherm zodat de multi-window interface wordt geopend. Zodra een app daar is vastgezet, voegen de overgebleven schermen zich daar omheen en kun je een tweede app kiezen die je gelijktijdig op het scherm wilt gebruiken.

Nexus 5X

Wat de telefoons betreft, bestaat Android 7.1.2 vooral uit een aantal kleine tweaks en verbeteringen van kleine softwarefouten. De Nexus 5X gaat er wel aardig op vooruit, met swipe-gebaren voor de vingerafdruksensor. Ook komt, zoals we al eerder schreven, een nieuwe waarschuwing op het scherm voor apps die teveel van de accu vergen.

De update is al aan de gang voor de Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X en de Nexus Player.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.