Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google test betalen met iDeal in Google Play Store met kleine groep gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2017, 8:38 CategorieAndroid

Google test momenteel een nieuwe betalingsmethode voor Google Play, de digitale winkel van Android. Er kan worden betaald met iDeal. Nog niet iedereen heeft toegang tot de methode, laat Google weten, omdat nog niet alles naar behoren werkt.

iDeal in Google Play: het komt eraan, misschien

Momenteel is het nog niet mogelijk om middels iDeal, een online betalingsmethode, betalingen te verrichten in Google Play. Maar daar komt binnenkort wellicht verandering in. Google-woordvoerder Rachid Finge bevestigt namelijk tegenover technologiewebsite Tweakers dat Google een test uitvoert met iDeal binnen de digitale winkel van Android. Nog niet alle Nederlandse banken doen hieraan mee. Gebruikers kunnen nu kiezen voor ABN Amro, ASN, bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, Triodos en Van Lanschot.

Google biedt deze betalingsmethode officieel nog niet aan, aangezien nog niet alles naar behoren werkt. Ook worden nog niet alle banken uit Nederland ondersteund. Voorlopig blijft het alleen mogelijk games en apps te kopen met onder meer een PayPal-rekening of saldo van cadeaukaarten. Wanneer iedereen aan de slag kan met iDeal in Google Play, heeft Finge niet bekendgemaakt. Tegenover de techsite laat de woordvoerder weten dat het komt zodra het werkt. De App Store van Apple ondersteunt op dit moment ook nog geen iDeal.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.