Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google test nieuwe functie waarin je screenshots kunt bewerken

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2017, 14:12 CategorieApplicaties

Google test momenteel een nieuwe functie waarmee het mogelijk wordt om een screenshot eerst te bewerken alvorens je hem deelt met anderen. Zo moet het onder meer mogelijk worden om een gedeelte van de afbeelding af te knippen en notities toe te voegen aan de screenshot.

Google test nieuwe functie

Google wil het voor gebruikers mogelijk maken om screenshots eerst aan te passen alvorens je ze verstuurt naar iemand. De bètaversie 6.16 van de Google App is volgens 9to5Google dan ook voorzien van een functie waarin dat mogelijk gemaakt wordt. Terwijl je een screenshot maakt in de vernieuwde app, kun je kiezen om de foto direct te delen of om hem eerst aan te passen.

Bewerken screenshots

Wat betreft het bewerken van de screenshot heb je meerdere opties. Ten eerste kun je ervoor kiezen om een gedeelte van de screenshot eraf te halen en ten tweede kun je eroverheen tekenen. Zo kun je met zes verschillende kleuren bijvoorbeeld aangeven waar iemand écht op moet letten op de screenshot. Het bewerken van de screenshots werkt overigens alleen in de app van de zoekgigant. Screenshots die je maakt van andere apps of bijvoorbeeld het menu van je telefoon kunnen niet via deze manier bewerkt worden. Het is nog even afwachten wanneer de update naar iedereen wordt uitgerold.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.