Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google wil mogelijk een adblocker in Google Chrome gaan inbouwen

Geschreven door
Geplaatst op20 april 2017, 10:01 CategorieApplicaties

Google is momenteel mogelijk bezig met het inbouwen van een functie die advertenties blokkeert in Google Chrome. De functie zal zowel voor de mobiele als de desktopversie worden geïntroduceerd, aldus de geruchten.

Google Chrome krijgt adblocker – gerucht

The Wall Street Journal schrijft dat Google werkt aan een adblocker voor Google Chrome. Deze blocker zou zijn bedoeld voor de mobiele en desktop-versie van de populaire browser. Gebruikers zouden de kans krijgen de functie aan en uit te zetten wanneer ze willen: staat ‘ie aan, dan worden vervelende advertenties verwijderd. Dit betreft advertenties in de vorm van video’s die automatisch worden afgespeeld, pop-ups of reclames die het beeld overnemen voordat je op de website komt. Google wilt nog niet reageren op het gerucht.

Het is nog niet duidelijk hoe Google de functie zal implementeren. Mogelijk blokkeert de adblocker álle advertenties, wanneer er ook maar één vervelende tussenzit. Maar het kan ook zijn dat alleen die vervelende ad wordt geblokkeerd en de rest gewoon blijft werken. De adblocker zal in elk geval geen advertenties van Google blokkeren. Met deze stap wil het bedrijf er mogelijk voor zorgen dat malafide adverteerders geen kans meer krijgen malware te verspreiden bijvoorbeeld — terwijl de eigen advertenties mogelijk meer ruimte op websites krijgen.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.